OFC werkt zich in blessuretijd naast Kadoelen

Door een gelijkspel tegen promovendus OFC lijkt Kadoelen te zijn afgehaakt in de strijd om de eerste periode in de zaterdag derde klasse A. Er was op eigen veld weinig aan de hand voor de ploeg van Jordi van Beek, maar in de slotfase kwam OFC alsnog langszij door een 3-1 achterstand weg te werken: 3-3.

OFC begon de derby op sportpark Kadoelen goed. In de achtste minuut wisten de Oostzaners te profiteren van balverlies bij Kadoelen en werd via Remko Beerens met een strakke bal door het hart van de verdediging Cédric Tijmes gevonden. Hij rondde rustig en beheerst af: 0-1.

20161008-kadoelen-ofc-foto-john-beckman-donny-geel

Dit was voor Kadoelen het moment om beter te gaan voetballen. Vier minuten na de 0-1 bereikte Sharif Willems met een strakke crosspass Mitch van Ankeren, die de gelijkmaker binnen schoot. De thuisploeg nam het heft in handen en kwam na een half uur zelfs aan de leiding. Bryan Fleysman werd na een korte draai in het strafschopgebied licht aangetikt, maar dit was voor de scheidsrechter voldoende om een strafschop te geven. Deze werd door Jimmy Outhuijze benut: 2-1.

Het eerste half uur van de tweede helft was vooral een strijd op het middenveld waarbij beide ploegen niet echt meer gevaarlijk konden worden. De laatste vijftien minuten zorgden er echter voor dat de wedstrijd op z’n kop werd gezet. In de 77ste minuut leek Kadoelen de wedstrijd te beslissen toen Robin Hemminga de meegelopen Van Ankeren bediende: 3-1.

20161008-kadoelen-ofc-foto-john-beckman-3

OFC was het tien minuten even kwijt en Kadoelen had hiervan moeten profiteren. Invaller Landrij Monni ging echter voor eigen succes in plaats van af te leggen en Outhuijze vond het zijnet. In plaats van dat de thuisploeg verder uitliep, kreeg het de deksel op de neus in de slotfase. Eerst zorgde Beerens voor een waarschuwingsschot door voor open doel naast te schuiven, maar in de 89ste minuut viel de aansluitingstreffer alsnog. Na een goede actie schoot Brain Coolen de bal via de onderkant van de lat hard raak.

20161008-kadoelen-ofc-foto-john-beckman-2

De gasten, onder leiding van trainer Wessel Colijn, profiteerden van de onrust bij Kadoelen. Eerst wist doelman Mike Oudshoorn nog een van richting veranderd schot uit zijn doel te houden, maar uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Kadoelen (net als vorige week tegen HCSC) de bal niet goed weg en had Beerens nu wel het vizier op scherp om de gelijkmaker aan te tekenen.

Zo pakte OFC alsnog een punt mee op bezoek bij Kadoelen. De Oostzaners blijven in de middenmoot staan, terwijl Kadoelen naar de vierde plaats is gezakt. De ploeg van Jordi van Beek heeft twee punten minder dan koplopers Castricum en HCSC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.