OFC zet goede stap richting Derde Divisie

Hoofdklasser OFC heeft een goede stap gezet richting promotie naar de Derde Divisie. De ploeg uit Oostzaan won de eerste ontmoeting tegen de Bataven met 2-0 door doelpunten van Marouane Bensabouh en Frank Zinhagel. Zondag is de return in Gendt.

Marwan Khairi, hoofdsponsor en voorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan, stond weer langs de lijn. Afgelopen donderdag werd hij na acht dagen vrijgelaten nadat hij was gearresteerd wegens het ontduiken van loonbelasting. Zijn aanwezigheid deed de spelers en OFC-supportes goed. Voor de wedstrijd sprak Khairi de spelers nog toe voor een laatste peptalk.

22052016 Marwan Khairi langs de lijn bij OFC

Op de eerste vijf minuten na hadden die woorden zeker effect.  Dave Hertog schoot net voorlangs, Rachid El Yaghmouri schoot na een goede aanval over en Marijn Sterk kreeg een niet te missen kans. Het was wachten op een treffer. Die kwam er uiteindelijk in de zeventiende minuut. Een voorzet van Hertog werd door Bensabouh met het hoofd geschampt en de bal belandde buiten bereik van doelman Jeroen Wels in de verre hoek (1-0). De treffer werd door alle spelers met Khairi gevierd (zie foto boven).

Het was aan de uitstekend keepende Danny Been te dank dat dat ook de ruststand werd. Eerste redde hij met zijn voeten  toen Evert Romer alleen op hem af kwam en een minuut later reageerde hij attent op een inzet van Ron Aarntzen die Oscar Wilffert had geklopt in een duel.

Tien minuten na rust, toen het inmiddels behoorlijk was gaan regenen, kwam OFC met de schrik vrij toen een vrije trap van Evert Palm op de lat uiteenspatte.  Tien minuten later mocht Palm weer aan leggen en dit keer was het Been die redding bracht. De derde vrije trap werd genomen door Renzo van Duren, maar weer was het Been die OFC overeind hield. Een snelle spelhervatting zoorder vervolgens voor de bevrijdende 2-0.  De counter begon bij Zinhagel die Pius Ikedia de diepte in stuurde. De snelle doorgebroken aanvaller was niet zelfzuchtig en legde de bal terug op Zinhad die in geheel vrijstaande positie voor een leeg doel binnen kon schieten (2-0).

I22052016 OFC Bataven Imdat Ilguy foto hav

De resterede 22 minuten had OFC de score nog verder uit kunnen bouwen, maar doelman Wels behoedde Bataven voor een grotere nederlaag door op prachtige wijze schoten van El Yaghmouri en invaller Dogan Goc onschadelijk te maken.

“2-0 zou genoeg moeten zijn” zei Romano de Jonge direct na afloop. “Al hadden we er in d slotfase natuurlijk nog wel eentje kunnen maken. Aan de andere kant hebben zij ook wel de nodige mogelijkheden gehad dus we mogen niet klagen. Volgende week spelen we daar op gras dus dan zal het een andere wedstrijd worden, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we volgend seizoen in de Derde Divisie spelen”