Onnodige nederlaag Buiksloot bij Vlug & Vaardig

De zaterdag vierde klasse B is weer iets spannender geworden. Middenmoter Vlug & Vaardig trakteerde koploper Buiksloot op een dure 2-1 nederlaag, dat daardoor AC Amsterdam de ploeg van Remco van Twiller tot op één punt zag naderen.

De Noord-Amsterdammers namen op Sportpark Ookmeer het initiatief. Een schot van Casper van Splunter in kansrijke positie miste kracht en precisie, even later redde Vlug & Vaardig-doelman Daniël Pommerel fraai op een schot van Sergay Gemin. Uit de hoekschop die daarop volgde kwam aanvoerder Gijs Boerwinkel geheel vrij voor de sluitpost, maar zijn kopbal bracht ook niet de verdiende voorsprong.

Na iets meer dan een half uur spelen was het wel raak. Moamar Heerenveen werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty werd door Gemin benut: 0-1. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten. Acht minuten na de openingstreffer stond het tot ieders verassing alweer gelijk. Gerben Bolten veroverde de bal na slordig uitverdedigen van Buiksloot en bracht Rachid Moufid op fraaie wijze, achter het standbeen, in staat om hard de 1-1 achter de kansloze doelman Giorgio Kuiper te schieten.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. Buiksloot ging veel te gehaast en zonder overleg op zoek naar een nieuwe voorsprong en leed keer op keer knullig en onnodig balverlies. Slechts via een aantal vrije trappen rondom het doelgebied Vlug & Vaardig kwam Buiksloot voor Pommerel, zonder dat deze echt in verlegenheid gebracht werd. De thuisploeg kwam juist beter in de wedstrijd en deelde de ploeg van Edwin van der Raad een paar dreigende plaagstootjes uit aan Kuiper. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Vlug & Vaardig loon naar werken en werd Buiksloot afgestraft voor misschien wel de slechtste helft van dit seizoen. Via de linkerkant brak Bolten door en schoot in de korte hoek de 2-1 binnen.

Doordat ook TOB verloor bij Hercules Zaandam (2-1) was runner-up AC Amsterdam (0-2 zege bij RCZ) de grote winnaar van dit weekend. De ploeg van Jamal Ahaddouch nadert Buiksloot tot op één punt met nog zes wedstrijden te spelen. Op de voorlaatste speeldag staan die twee ploegen tegenover elkaar. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Buiksloot maakt geen fout tegen laagvlieger RCZ Op weg naar een spannende slotfase van het seizoen in de zaterdag vierde klasse B heeft koploper Buiksloot geen fout gemaakt. Tegen het laaggeklasseer...
TOB blijft door zege op Vlug & Vaardig in spoor van Buiksloot Zaterdag vierdeklasser TOB probeert de druk op koploper Buiksloot te kunnen blijven opvoeren. Tegen Vlug & Vaardig maakte de ploeg van Pieter van Nett...
IVV verpulvert Buiksloot met twaalfklapper In de zondag vierde klasse E heeft IVV fors uitgehaald tegen Buiksloot. In Landsmeer werd het maar liefst 12-0 voor de thuisploeg. Voor IVV was het ee...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: