Ontketend WVHEDW verpulvert hoofdklasser Hollandia

De competitie en beker zijn voor WV-HEDW twee enorme tegenpolen. In de zaterdag tweedeklasse A loopt het nog wat stroef voor de ploeg uit Oost, maar in de beker speelt het alle frustratie van zich af. En hoe! Met klinkende cijfers maakten de mannen van trainer Kees Oostermeijer in Hoorn gehakt van hoofdklasser Hollandia: 0-7.

“We moeten op dit moment gewoon heel erg hard hier van genieten. Het is heerlijk voor de jongens dat het nu wel allemaal lukt. Dit heeft veel te lang geduurd. Het was vorige week (0-4 winst bij Jong Holland red.) al goed, maar dit was geweldig. Goed voetbal, veel werklust. Hollandia is volledig murw gespeeld”, vertelt Oostermeijer.

De oefenmeester doelt bij murw meteen op de eerste treffer van zijn ploeg na twintig minuten. Cees Smaal gaf na een schitterende aanval het laatste zetje. “Bijna elk doelpunt was prachtig en het waren mooie uitgespeelde aanvallen. Maar het eerste doelpunt was wel het allermooist. Iedereen bij Hollandia lag op de grond. Ze waren volledig weggespeeld.”

Hollandia was voor dit doelpunt wel gevaarlijk via een vrije trap die de onderkant van de lat raakte, maar WV-HEDW was verder heer en meester. De gasten hadden de Hoornaars volledig in de tang. Dit kwam mede door tipgever Teddy Janssen. De speler van JOS Watergraafsmeer kent Hollandia van de competitie en gaf WV-HEDW voorafgaand goed advies. “Teddy was een prima scout! Hij gaf aan dat er veel ruimte achter hun achterhoede lag en dat je ze op het middenveld moet aanpakken. Dit hebben we perfect uitgevoerd!”

In een troosteloze setting met slechts 22 toeschouwers kwam WV-HEDW halverwege de eerste helft op 0-2. Mick van Moerkerk maakte een prachtige dieptebal van Mick Zwolle af. De bezoekers hadden voor de pauze het duel al volledig kunnen beslissen. Max Ribbens had bij twee grote kansen wat pech en Hollandia bleef nog in leven.

Na de rust werd Hollandia met de grond gelijk gemaakt. Richard Lynch zorgde al snel in de tweede helft voor de 0-3. Met deze voorsprong was WV-HEDW nog schappelijk naar de thuisploeg. In het laatste kwartier maakten de bezoekers er echt een afstraffing aan. Mick van Moerkerk tekende met nog een kwartier op de klok voor de 0-4 en de 0-5. Dit was nog niet het einde van de vernedering. In het slot deden Lennart Bril en Cees Smaal er nog een schepje bovenop.

WV-HEDW, dat vorig jaar de halve finale bereikte van de districtsbeker, is opnieuw hard op weg een cupfighter te worden. Voor Oostermeijer en zijn ploeg is het nu puur nagenieten, maar de keuzeheer is wel realistisch. “Dit is geen opmaat voor dat het elke week nu gaat lukken. Volgende week moeten we gewoon weer op nul beginnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen uit de tweede ronde van de beker.

Verslag: Justin Crombeen