OSV schudt stroeve competitiestart in beker van zich af

In de zondag derde klasse B slaagde OSV er nog niet in om een wedstrijd te winnen, maar in de eerste knock-outronde van de districtsbeker lukte dit de ploeg van Dennis Koorn wel. Op bezoek bij FC Weesp werd er een eind gemaakt aan de ongeslagen status van de thuisploeg, door met 4-6 te winnen.

OSV ging in Weesp furieus van start en zag dit al in de eerste minuut beloond worden. Een vrije trap van Daan van Dijk verdween onhoudbaar in het doel: 0-1. FC Weesp was verrast door deze vroege tegentreffer. De ploeg van Mario Rijnsburger, die vanwege een schorsing werd vervangen door René van Vark, kwam goed terug via een mogelijkheid voor Marcin Kmiecik, maar OSV-doelman Emre Bolle voorkwam de gelijkmaker.

Na een kwart wedstrijd wisten de gasten de voorsprong zelfs te vergroten, opnieuw via Van Dijk. Weesp had het antwoord echter snel klaar. Wouter Spanjerberg benutte een penalty, nadat Kmiecik in het strafschopgebied werd gehaakt, en zorgde hiermee voor de aansluitingstreffer: 1-2. Toch herstelde OSV de voorsprong nog voor de rust weer naar twee doelpunten. Daan van Dijk voltooide zijn hattrick met de 1-3.

20161023-weesp-osv-foto-herman-de-wit-1

In de tweede helft probeerde FC Weesp de schade te herstellen door de tegenstander ver terug te dringen. Het leverde diverse mogelijkheden op, maar slordige balbehandeling voorkwam in eerste instantie doelpunten. Invaller Buddie Buddenberg wist de thuisploeg weer terug in de wedstrijd te brengen door voor de 2-3 te tekenen, maar niet veel later profiteerde Mitchel Bijvoet van een foutje bij Weesp en was het weer 2-4.

Toch slaagde FC Weesp erin om zich een kwartier voor tijd langszij te knokken. Ramon Westland kopte een vrije trap van Rick van der Burg binnen (3-4) en Buddenberg zorgde er voor dat Kmiecik zelfs de 4-4 kon maken. Maar in plaats dat strafschoppen de beslissing moesten brengen, wist OSV nog door doelpunten van Roele en Mounssif Achekar in de slotfase aan het langste eind te trekken: 4-6.

“Dit doet het team en natuurlijk ook mijzelf erg goed”, was OSV-trainer Dennis Koorn lovend. “Voetballen kunnen we wel, maar in de afwerking wilde het niet lukken. Vandaag hebben we bewezen ook te kunnen scoren. Hopelijk is dit de eerste stap naar betere resultaten.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste ronde van de districtsbeker.