OSV (zon) uit beker geknikkerd door Hoofdklasser Breukelen

Stunten bij zijn trainersdebuut in een officiële wedstrijd van OSV. Daar droomde Rob Rijnink stiekem van, maar dat bleek er woensdagavond niet in te zitten. Een dapper strijdend OSV werd na een 1-0 ruststand met 3-1 verslagen door Breukelen. De hekkensluiter uit de zaterdag Hoofdklasse gaat daardoor naar de achtste finales van de districtsbeker.

Rijnink nam begin januari het roer over bij OSV nadat Dennis Korn in november vertrok. De coach zag zijn ploeg woensdagavond binnen vijf minuten op achterstand komen door een doelpunt van Daniël Kops. Het lukte de Amsterdammers om ‘slechts’ met een 1-0 achterstand te gaan rusten. “We kwamen op ongelukkige wijze op achterstand”, zag Rijnink. “Een voorzet belandde pardoes in de kruising, maar ondanks de vroege achterstand bleven we strijden.”

Na de theepauze kwamen de voetballers van de zondag derdeklasser dan ook vol goede moed het veld op, maar binnen één minuut maakte FC Breukelen een einde aan de bekeraspiraties van OSV. Eerst was de ervaren Mark Rutgers, die in het verleden bij IJsselmeervogels speelde, trefzeker en direct daarna maakte Mark Simons de 3-0. Daardoor leek het duel vrijwel direct na rust gespeeld.

Toch lukte het OSV, dat zich nu volledig kan gaan concentreren op handhaving in de derde klasse B, nog om via Nicky Roele iets terug te doen, maar verder dan de 3-1 kwamen de Amsterdammers niet.

Komend weekend hervat OSV de competitie met een uitwedstrijd bij de koploper van de zondag derde klasse C: HSV. “Ondanks de nederlaag ben ik trots op mijn ploeg. De goede resultaten vanuit de oefenwedstrijden hebben we doorgetrokken naar deze wedstrijd”, vervolgde Rijnink. “Dit resultaat is extra knap, omdat we een viertal basisspelers moesten missen. Daarnaast kregen we zelfs nog een goede kans op de 3-2.”

De oefenmeester heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij zich gaat handhaven met OSV. “We hebben al enkele keren prettig getraind en ik merk dat het vertrouwen bij de ploeg toeneemt. Daarnaast is sfeer goed en de bereidbaarheid om voor elkaar te werken groot.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de vierde ronde van de districtsbeker West 1.

Archieffoto boven Peter Seijmour: doelpuntenmaker Nicky Roele