Pancratius houdt met 9 man stand tegen Zilvermeeuwen en speelt zich veilig

In de tweede klasse B heeft Pancratius dankzij een 2-0 overwinning op Zilvermeeuwen zich op de laatste speeldag veilig gespeeld. Pancratius speelde vijftig minuten lang met negen man. Vlak voor rust kregen Niels Vahlkamp en Nayshel Marchena kort achter elkaar de rode kaart. Maar de overwinning kwam in de tweede helft eigenlijk geen moment in gevaar. Dankzij de nederlaag van Houten bij Elinkwijk ontloopt Pancratius de nacompetitie.

Pancratius kwam al na drie minuten op voorsprong. Een diepe bal van Jean Pierre Kerkeboom werd net voldoende aangeraakt door Omar El Aamrani waardoor de uitkomende doelman Veen kansloos was. Het was een rommelige eerste helft. Scheidsrechter Van Damme had zijn handen vol aan discussies en opstootjes. Het spel laag te vaak stil waardoor de wedstrijd maar niet op gang wilde komen. Zilvermeeuwen kreeg naarmate de eerste helft vorderde wel iets meer de controle over de wedstrijd. Het kreeg ook kansen via Van Oostenbrugge en Kleiman. Maar na een halfuur viel het doelpunt aan de andere kant. Een subliem hakje van Rick van Veen belandde op de paal waarna Earvin Codfried simpel uit de rebound kon scoren: 2-0. Pancratius zat op rozen.

16052016 Pancratius Zilvermeeuwen Hans van Dijk

Kort voor rust werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Pancratius-speler Niels Vahlkamp gooide de bal bij een ingooi van Zilvermeeuwen weg en kreeg daardoor zijn tweede gele kaart. Nog geen minuut later gold hetzelfde voor zijn teamgenoot Nayshel Marchena na vermeend hands. Pancratius-trainer Bart Jansen over de rode kaarten: ‘Die van Niels Vahlkamp was een domme rode kaart. Die andere van Nayshel vond ik wat vreemd. Volgens mij maakte de tegenstander hands en ik verwachtte ook dat-ie de andere kant op zou fluiten.’

Gelukkig lag het spel na rust minder stil. Pancratius moest nog een hele helft met negen man de 2-0 verdedigen. Zilvermeeuwen – dat minimaal een punt nodig had voor een plek in de nacompetitie voor promotie – zette na rust gelijk druk. Het leverde meteen een grote kans op voor spits Enzo Stroo na een mooi passje van Emre Dündar. Maar Pancratius-keeper Stijn Morsch redde goed.

16052016 Pancratius Zilvermeeuwen Hans van Dijk 3

Daarna bleef Pancratius eigenlijk vrij eenvoudig op de been en gaf het weinig kansen meer weg. Voor Bart Jansen was dat geen verrassing. ‘Zilvermeeuwen is een goede ploeg, maar spelen wel vanuit de reactie. Als ze het spel moeten maken, zoals tegen ons in de tweede helft, dan hebben ze het moeilijk.’ Zilvermeeuwen kwam inderdaad nauwelijks door de handbaldefensie van Pancratius heen. Het kwam niet verder dan een paar kopkansen en een chaotische scrimmage voor de goal van Morsch. Onder andere Jahn en Van Oostenbrugge hadden hun vizier niet op scherp. Zo sleepte Pancratius de overwinning eigenlijk nog redelijk gemakkelijk binnen en speelt het dankzij de nederlaag van Houten tegen Elinkwijk komend seizoen in de tweede klasse.