Pancratius kent geen problemen met Ouderkerk

Op relatief eenvoudige wijze heeft Pancratius de volgende (tussen)ronde van de districtsbeker bereikt. De ploeg van Bart Jansen kende weinig problemen met zondag derdeklasser Ouderkerk. Halverwege was het duel al gespeeld, uiteindelijk stond er een 5-1 zege op het scorebord.

Ouderkerk-trainer Don Guezen had zijn ploeg nog zo gewaarschuwd: ‘zorg ervoor dat we goed beginnen’. Nog in de bekerroes van een maand geleden (de sensationele zege op Hoofdklasser EDO na strafschoppen), was daar echter weinig van te zien. Al binnen vijf minuten keek de zondag derdeklasser tegen een achterstand aan. Een korte variant bij een hoekschop belandde uiteindelijk bij Joël Panka, die heel eenvoudig bij de eerste paal binnen kon koppen.

Pancratius - Ouderkerk

Vanaf dat moment liep Ouderkerk achter de feiten aan in Badhoevedorp. Pancratius was niet eens heel veel beter, maar wel feller en effectiever tegen een vooral slordig Ouderkerk. Halverwege de eerste helft werd de voorsprong zelfs verdubbeld door de tweedeklasser. Jean Pierre Kerkeboom stond helemaal vrij bij een korte hoekschop van Ralf Fenne en vanaf de hoek van het strafschopgebied eindigde zijn harde schot in het dak van het doel. Invalkeeper Jim Barlag kon de streep niet meer tegenhouden: 2-0.

Ouderkerk slaagde er zelf niet in om iets terug te doen, vooral omdat het in de buurt van het doel van Pancratius onzorgvuldig was. De enige echte kans van de eerste helft typeerde dat: een indirecte vrije trap werd door Floris van der Linden zwak en laag in de muur geschoten, waarna een rollertje van Desley Douglas aan de verkeerde kant van de paal eindigde.

Door de harde hagelbui werd het lastig om te voetballen op het matige kunstgrasveld. Waar Ouderkerk hoopte zich in de rust te kunnen herpakken, besliste Pancratius het duel nog voor het fluitsignaal. Een fout van Gido Andriessen werd genadeloos afgestraft door Steffan Hoogland en Ralf Fenne wist na een steekbal van Joey van Lemmeren op zeer knappe wijze met een stift de ruststand op 4-0 te bepalen. Guezen: “Dat was eigenlijk geflatteerd, maar hadden we wel aan onszelf te danken. We gaven de doelpunten te makkelijk weg.”

Het eerste deel van de tweede helft was er eigenlijk één om snel te vergeten. De wedstrijd bloedde langzaam dood. “Het was eigenlijk de bedoeling om de score nog een beetje op te voeren en het publiek daarmee op te warmen”, aldus Pancratius-trainer Bart Jansen. “Je zag bij ons dat we wat achterover gingen hangen, wij hoefden niet meer en Ouderkerk kon niet meer.” Het duurde uiteindelijk tot de laatste tien minuten toen er weer wat kansen kwamen voor beide ploegen.

Een schot van Pancratius-middenvelder Lionel Grootfaam – uit een hoekschop van Danny van Ingen – werd eerst nog gekeerd door Jim Barlag, maar via de paal en de lat belandde de bal voor de voeten van Hoogland. De middenvelder, die zijn kans kreeg in de punt van de aanval, kon de bal eenvoudig binnen lopen: 5-0.

Ouderkerk wist in de laatste minuut nog wel de eer te redden via Floris van der Linden, nadat Imad El Boutaibi daar niet in slaagde: 5-1. “Een wijze les voor ons, in effectiviteit en beleving”, was Don Guezen duidelijk na de uitschakeling. “We hebben een jonge groep, er stonden zelfs twee A-junioren in het veld, maar we moeten wel wat alerter en feller zijn. Gelukkig hebben we de tweede helft nog gelijkgespeeld”, kon er met een glimlach van af.

Bart Jansen had niets te klagen na de overtuigende zege. “Een prima resultaat voor ons. We scoorden op de juiste momenten, aan het begin en vlak voor rust, waarmee je de wedstrijd al vroegtijdig in het slot gooit. Daarnaast is dit ook goed voor ons vertrouwen. Nu wacht Zilvermeeuwen voor de competitie, daarna De Bilt voor de tussenronde.”