Pancratius de sterkste in derby tegen DCG

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius de beladen derby tegen DCG in haar voordeel weten te beslissen. In een wedstrijd waarin beide ploegen keihard werkten, maar met weinig spektakel werd Nick Tavenier de matchwinner. Hij maakte vlak na de rust het enige doelpunt: 0-1.

DCG had voorafgaande aan deze wedstrijd alle reden om hoop te hebben op een goed resultaat. De ploeg van Danny van de Moot strijdt tegen degradatie maar in de laatste wedstrijden voor de winterstop verzamelde het de nodige punten. Dit in tegenstelling tot Pancratius dat in die periode juist met een dipje te maken kreeg. Zowel DCG als Pancratius leken in het eerste bedrijf bang om fouten te maken. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.

De doelrijpe kansen waren dan ook op één hand te tellen. Rick van Veen leek door te breken maar de bal werd goed onderschept door de uitgekomen Desmond van de Moot. De doelman van DCG was even later net wat eerder bij de bal dan Sander van Eijk en de twee kwamen hard in botsing. Van de Moot leek het meeste last te hebben van deze aanvaring. Hij werd enkele minuten behandeld en kon de wedstrijd gelukkig hervatten. DCG werd voor het eerst echt gevaarlijk na ruim een half uur spelen. Na een mooie aanval schoot Bilal el Hajoui  over via de vingertoppen van Stijn Morsch. Vlak voor de pauze was het Ralf Fenne die het namens Pancratius nog een keer probeerde met een halve omhaal, van de Moot was wederom de baas over de situatie.

De derby kwam in de tweede helft wat meer tot ontbranding. Zeker nadat Nick Tavenier de bezoekers op voorsprong zette. De middenvelder kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en aarzelde niet: 0-1. DCG moest nu wel van de eigen helft afkomen. Het slaagde er echter niet in om een gaatje te vinden in de hechte defensie van Pancratius. De beste kansen waren zelfs voor de ploeg van Bart Jansen. Met name Jeranio Lobo had meerdere malen de beslissende treffer op zijn schoen. De prima keepende van der Moot liet zich niet nog een keer passeren. Pancratius kwam in de slotfase niet meer in de problemen waardoor het de derby voor de tweede keer dit seizoen wist te winnen.

De verliezende trainer Danny van de Moot ziet zijn elftal zakken naar plek twaalf. ”De jongens hebben hard gewerkt maar ik denk dat er toch wel wat angst in de ploeg zit. Ik denk dat een gelijkspel terechter was geweest. Deze nederlaag komt hard aan. Ik hoop dat het niet te lang in de koppies blijft zitten. De komende weken krijgen op papier de wat zwaardere tegenstanders. We moeten de mouwen opstropen.”

”Ik vond het wel een verdiende overwinning”, aldus Bart Jansen. ”De stand op de ranglijst telt niet in wedstrijden tegen DCG. In de tweede helft zag je dat het een beetje loskwam en gelukkig pak je de drie punten.   We lopen ook in op AGB die vandaag niet gespeeld hebben. Het gat is nog aanzienlijk maar mentaal doet dat wel wat met je. Wij proberen de druk erop te houden.”

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de zondag tweede klasse B

Verslag: Maarten Daniels
Foto’s: Jeroen de Kock