Patrick Duarte leidt Amstelveen langs Be Fair

Met twee doelpunten en één assist had Patrick Duarte een groot aandeel in de eerste competitiezege van Amstelveen in 2017. De ploeg van Radjin de Haan deed met een 3-2 overwinning op Be Fair goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de zaterdag tweede klasse B.

Ondanks een voortvarend begin van Amstelveen nam Be Fair na zestien minuten de leiding. Tom de Vos kon ongedekt de 0-1 binnen geschoten. Vlak daarna zag Yacob Sason aan de andere kant zijn inzet via een been van de gasten uit Waddinxveen en de paal naast gaan. Toch viel de gelijkmaker snel. Patrick Duarte was attent toen doelman Dennis Verboom de bal niet kon klemmen en tikte de 1-1 binnen. Na een half uur kreeg de jeugdige Jair Cruden dé kans op de 2-1. Zijn inzet was te zwak om Verboom. Vlak voor rust lukte hem dat wel. Duarte was zijn tegenstander te slim af, zijn voorzet was op maat en Cruden kopte raak.

Na de rust werd het spelbeeld zeer onrustig. Amstelveen wilde de voorsprong behouden, maar was niet bij machte de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Toen Be Fair zo’n acht minuten voor tijd met tien man verder moest – Mohamed el Azzouti kreeg zijn tweede gele kaart – leek de wedstrijd gespeeld. Robin Oussoren en Maarten Zwaan lieten het nog na om het duel definitief in het slot te gooien.

Daar profiteerden de gasten uiteindelijk van. Uit een hoekschop liet Bas van der Lugt met een kopbal doelman Mike Lesmeister kansloos: 2-2. In de blessuretijd rechtte Amstelveen nog een keer de rug en zag Duarte, met zijn tweede van de middag, de meer dan verdiende 3-2 maken. Be Fair dacht in de slotseconden weer op gelijke hoogte te komen, maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Doordat de gemoederen wat hoog opliepen, kon ook Maus van Tol met zijn tweede gele kaart vroegtijdig de kleedkamer van de Waddinxveners opzoeken.

Door de overwinning en het puntverlies van de onderste vier ploegen heeft Amstelveen weer wat lucht gekregen. De ploeg van Radjin de Haan staat nu vijf punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week kan de promovendus zich op bezoek bij hekkensluiter Nieuwland nagenoeg veilig spelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek