Periodetitel voor VVC na winst in restant tegen VEW

VVC heeft het restant van het duel met VEW winnend afgesloten. Nadat het duel voor de winterstop bij een 0-0 ruststand werd gestaakt na hartritmestoornissen bij de scheidsrechter, was de ploeg van Rini van Roon nu met 0-2 te sterk voor VEW. VVC verstevigde door de overwinning de koppositie in de zaterdag derde klasse B en pakte daarnaast ook nog de eerste periodetitel.

VVC begon uitstekend aan de wedstrijd in Heemstede. Na tien minuten was de eerste beste kans voor de bezoekers direct raak. Jesse van Wees rondde een op maat gegeven voorzet van Jasper de Bie in twee instanties af. VVC bleef na de goal de betere ploeg en kreeg twee goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Eerst besloot De Bie na een uitstekende individuele actie voor te geven in plaats van zelf te schieten en een minuut later schoof Menno Martens de bal voorlangs nadat hij was ontsnapt aan de buitenspelval.

VEW werd een kwartier voor tijd pas voor de eerste keer gevaarlijk. Een vrije trap van Gerben Siezenga ging echter naast. Twee minuten later had Martens het duel in het slot moeten gooien maar het lukte de spits niet om VEW-doelman Ruben Pleijster te omspelen. De tweede goal kwam er tien minuten voor tijd toch voor VVC. Jesse van Wees bediende Darius Bloxterman met een mooie dieptepass en de aanvaller verschalkte Pleijster beheerst.

VEW gooide er in het vervolg nog wel een klein slotoffensief uit maar een opgelegde kans voor Michiel Dekker uit een strakke voorzet van invaller Jeroen Veltenaar werd uitstekend gepareerd door VVC-goalie Thierry Wesseling. Verder dan de kans voor Dekker kwam de ploeg van André Markus niet. Aan de andere kant had Martens zijn ploeg nog op 0-3 kunnen brengen. Hij zag zijn volley echter voorlangs gaan.

Trainer Rini van Roon was na afloop blij dat zijn ploeg zo sterk uit de winterstop kwam. “Ik vond het toch een nadeel dat we vandaag alleen een tweede helft moesten spelen. We hebben het gelukkig goed opgepakt en maken een snelle goal. Ondanks dat we vergeten om de wedstrijd eerder te beslissen ben ik erg tevreden over deze teamprestatie. Het is heerlijk dat we nu drie punten uitlopen en de periodetitel hebben binnengesleept.”

Door de overwinning loopt VVC drie punten uit op naaste achtervolger Kagia. Kijk hier voor de stand en het programma van volgende week in de zaterdag derde klasse B.

Foto’s: Jan Klootwijk