Promovendi Amstelveen en Loosdrecht in evenwicht

Amstelveen Heemraad en Loosdrecht, die allebei als promovendus verdienstelijk zijn begonnen in de zaterdag tweede klasse B, zijn in een onderling duel niet verder gekomen dan een terecht 1-1 gelijkspel. De eerste helft was voor Loosdrecht, het tweede bedrijf voor de ploeg van Radjin de Haan.

Loosdrecht begon voortvarend aan de wedstrijd en kon al na twintig seconden op voorsprong komen door een slippertje in de achterhoede van Amstelveen. Doelman Alex Sacca was echter alert en voorkwam de vroege achterstand. De gasten hielden de druk er goed op en Amstelveen moest alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. Na een klein half uur had Loosdrecht een verdiende voorsprong te pakken. Raymon Lagerburg, vorig seizoen nog actief voor Hoofdklasser Ajax, kreeg alle ruimte om strak binnen te schieten: 0-1. Dat was ook de ruststand.

20161015-amstelveen-loosdrecht-foto-hans-van-beek-voet-in-gezicht-mike-sheehan

Met die minimale achterstand had Amstelveen in de tweede helft wat goed te maken. De thuisploeg bepaalde het spelbeeld en Loosdrecht liep achter de feiten aan. Met kansen voor Robin Oussoren en Maarten Zwaan was de gelijkmaker dichtbij, maar bleef het bij 0-1. Ook Mike van den Steenhoven kreeg een enorme mogelijkheid om zijn ploeg langszij te schieten, alleen belandde zijn inzet op de paal.

20161015-amstelveen-loosdrecht-foto-hans-van-beek-doelpunt-spitteler-2

In de 72ste minuut kregen de Amstelveners waar het gezien de tweede helft recht op had. Uit een hoekschop volleerde Dennis Spitteler de gelijkmaker binnen. Ook met de gelijke stand was het Amstelveen dat de klok sloeg. Ondanks kansen voor Mike Sheehan en Zwaan kon er geen afstand genomen worden. Aan de andere kant was het voor de thuisploeg oppassen voor de tegenaanval, want Patrick Bonhof en Maikel van de Water waren op zoek naar de 1-2. Deze viel uiteindelijk niet.

20161015-amstelveen-loosdrecht-foto-hans-van-beek-maarten-zwaan

Met de gelijke eindstand konden beide ploegen vrede hebben. Zowel Amstelveen als Loosdrecht blijft in het linkerrijtje staan op respectievelijk de zesde en zevende plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek