Purmersteijn druipt af bij Fortuna Wormerveer

Koploper Purmersteijn is de tweede seizoenshelft van de zondag eerste klasse A zeer stroef gestart. Na de verrassende nederlaag op eigen veld tegen Legmeervogels, vorige week, ging de ploeg van Martin van Ophuizen ook op bezoek bij laagvlieger Fortuna Wormerveer onderuit. Een doelpunt van Yannick Klopper in de 89ste minuut zorgde ervoor dat de druiven zuur zijn voor de Purmerenders.

In Wormerveer besloot Stefan van Wonderen direct na het eerste fluitsignaal doelman Nordin Bakker te testen. Zijn schot werd knap uit de hoek getikt door de sluitpost. Vervolgens speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Het bleef een wedstrijd die op dan een enkele hoekschop na weinig scoringskansen opleverde. Doelman Tim Elmers moest één keer handelend om een fraaie kopbal uit zijn doel te houden, namens de gasten zag Van Wonderen zijn inzet van de doellijn gehaald worden en werd Yassin el Yaakoubi na een goede actie ternauwernood afgestopt door Bakker.

Na de rust kreeg Purmersteijn al snel een uitgelezen mogelijkheid om de ban te doorbreken. Na een handsbal kregen de gasten een strafschop. Niels Eijkenaar zag zijn schot gekeerd worden door doelman Bakker, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter besloot scheidsrechter Lagerwey dat de strafschop overgenomen moest worden werd omdat de doelman te ver voor zijn lijn zou hebben gestaan. Ook in tweede instantie stuitte Eijkenaar op Bakker, die zijn inzet knap tegen hield.

Terwijl de wedstrijd vervolgens op een gelijkspel leek af te stevenen, sloeg Fortuna Wormerveer zeer verassend in de voorlaatste minuut toe. Een ogenschijnlijk onschuldige dieptepass in het strafschopgebied bleek toch nog de beslissing te brengen. Elmers beoordeelde de situatie niet goed, kwam ver uit zijn doel en miste de bal die door invaller Yannick Klopper werd verlengd. Ook een poging van Romeo Fecunda om de bal met een omhaal van de doellijn weg te werken mislukte, waardoor de 1-0 op het scorebord kwam te staan.

Terwijl iedereen ervan uitging dat door diverse blessurebehandelingen – de snelle Yassin el Yaakoubi werd in de tweede helft meerdere malen getorpedeerd door de defensie van Fortuna Wormerveer – en de minutenlange consternatie bij de strafschop nog wel een aantal minuten blessuretijd gespeeld zouden worden, floot scheidsrechter Lagerwey met precies negentig minuten op het scorebord voor het einde van de wedstrijd.

Purmersteijn droop af en zal zich volgende week in de thuiswedstrijd tegen DEM moeten revancheren van de twee onverwachte nederlagen op rij. Schrale troost voor de ploeg van Martin van Ophuizen is dat de concurrentie niet heel ver is ingelopen en de koploper nog vijf punten voorsprong heeft op nummer twee EDO.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol