Purmersteijn komt niet verder dan een gelijkspel bij Zeeburgia

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn averij opgelopen in de strijd om het kampioenschap. In de uitwedstrijd bij Zeeburgia kwam de ploeg van Martin van Ophuizen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer acht van de competitie.

In de eerste helft van het duel waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en de toeschouwers kregen bij de eerste zonnestralen van het nieuwe jaar ook een zeer gelijke strijd te zien. Op het veld werden felle duels uitgevochten, maar tot veel kansen leidde dit niet. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd leverde wel meteen een doelpunt op voor de thuisploeg. De pas 19-jarige Jason Halman passeerde na een goede aanval keeper Tim Elmers.

Beide ploegen deelden vervolgens een aantal speldenprikjes aan elkaar uit, maar echt gevaarlijk werd het aan beide kanten niet. Toch lukte het Purmersteijn vlak voor rust om weer terug in de wedstrijd te komen. Na een assist van Ruben Adney schoot Romario Sabajo de bal snoeihard achter Zeeburgia-keeper Eric Antwi: 1-1.

In de tweede helft kwam Zeeburgia het beste uit de kleedkamer en kreeg het al in de eerste minuut meteen twee goede mogelijkheden. Eerst was oud-ajacied Javier Martina dichtbij een treffer en vervolgens wist doelman Tim Elmers ook op het schot van Massim Azzouzi redding te brengen.

Nadat de storm was gaan liggen kwam Purmersteijn wat beter in de wedstrijd en kregen ook de bezoekers kansen. Zowel Daniel Schermer als Stefan van Wonderen kreeg een mogelijkheid om de Purmerenders aan de zege te helpen. Beide invallers wisten de ban in de tweede helft niet te breken. De grootste mogelijkheid van de tweede helft was voor Gideon Emanuels. Zes minuten voor tijd zag hij zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal belanden, waardoor beide ploegen met een punt genoegen moeten nemen.

Van Ophuizen: “Deze wedstrijd kon echt beide kanten op. Uiteindelijk ben ik tevreden met een punt. Natuurlijk hadden we deze wedstrijd graag willen winnen, maar Zeeburgia heeft gewoon een goede ploeg en ik ben niet bang dat hierdoor ons kampioenschap in gevaar komt.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jose Mol