Purmersteijn maakt geen fout bij promovendus Assendelft

In de zondag eerste klasse A gaat Purmersteijn met een voorsprong van acht punten op de concurrentie de feestdagen in. De ploeg van Martin van Ophuizen had in en tegen Assendelft weinig problemen met de promovendus. Doelpunten van Niels Eijkenaar en Colin Coenderman zorgden voor de 0-2 overwinning.

Tegen een versterkte verdediging van Assendelft had Purmersteijn het in de eerste helft nog lastig om kansen te creëeren. De thuisploeg probeerde toe te slaan in de tegenaanval, waarbij de ver doorgedrongen Jurrian van de Water doelman Tim Elmers tot een redding dwong. In de tiende minuut vond Stefan van Wonderen een gaatje door langs zijn verdediger te gaan, maar zijn voorzet werd slecht verwerkt door Niels Eijkenaar, waardoor de openingstreffer uitbleef.

Purmersteijn bleef domineren zonder echte uitgespeelde kansen. De keren dat de Purmerenders ruimte vonden voor een schot, stond doelman Halil Ibrahim Suzulmus in de weg bij pogingen van Yassin el Yaakoubi en Aramez Poepon. Ook Ruben Adney kreeg vlak voor rust een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot miste de juiste richting.

Na een paar minuten zorgde Assendelft weer voor de nodige gevaar bij één van de sporadische uitvallen, al haalde Elmers het schot van Ali El Ghazali stijlvol uit de bovenhoek. Twee minuten later eindigde de inzet van Danny Rijser naast het doel van Purmersteijn.

Met een klein uur op de klok openden de gasten de score. Uit een afgemeten voorzet van Adney kon Eijkenaar vogelvrij van dichtbij de 0-1 binnen koppen. Het betekende zijn achttiende treffer van dit seizoen. Tien minuten later was het opnieuw raak voor Purmersteijn. Opnieuw was Adney de aangever, nu met een vrije trap, en verdubbelde de inlopende Colin Coenderman de voorsprong: 0-2.

Hierna ging Assendelft va-banque spelen en kreeg Purmersteijn aan de andere kant de nodige ruimte om de score op te voeren. Uit een dieptepass van Alex Treuren kwam Van Wonderen geheel vrij op de rand van het strafschopgebied, maar hij zag zijn uithaal tegen het houtwerk belanden. Ook Eijkenaar kreeg een enorme mogelijkheid op zijn tweede van de middag, alleen kon hij de bal niet goed controleren. Assendelft werd slechts één keer gevaarlijk. Een spectaculaire redding van Elmers voorkwam een aansluitingstreffer van Mark de Vries uit een vrije trap.

Verder kwam Purmersteijn niet meer in de problemen en liet het zelfs na om meer aan het doelsaldo te werken. Veel maakt het niet uit, want de elfde zege dit seizoen was al binnen. De Purmerenders gaan de winterstop in met een voorsprong van acht punten op achtervolger Hillegom.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol