Purmersteijn te sterk voor De Blokkers van oud-trainer Schouten

Zondag eersteklasser Purmersteijn is goed van start gegaan in de districtsbeker. De ploeg van Martin van Ophuizen, die een paar maanden geleden nog promotie naar de Hoofdklasse misliep, versloeg op eigen veld tweedeklasser De Blokkers: 3-1.

Bij De Blokkers zwaait Constantijn Schouten met de scepter. De oud-trainer van de Ajax amateurs had in het seizoen 2012/2013 de leiding bij Purmersteijn. In dat seizoen degradeerde de oefenmeester met de Purmerenders naar de tweede klasse en werd opgevolgd door Van Ophuizen. Deze bekerwedstrijd was zo voor Schouten een weerzien met zijn oude club en opvolger.

Vanaf de aftrap had Purmersteijn het meeste balbezit en kreeg de eersteklasser ook voldoende mogelijkheden om de score te openen. Een uithaal van Daniël Schermer werd door doelman Niels Pool van dichtbij met de voet gekeerd en nauwelijks een minuut later bereikte een voorzet van Yassin El Yaakoubi de van ZOB overgekomen Stefan van Wonderen, die van dichtbij naast schoot. Na twintig minuten werd Van Wonderen opnieuw in scoringspositie gebracht, deze keer door Bowedee Burleson, maar zag hij zijn inzet voorlangs gaan.

Met iets meer dan een half uur op de klok had de thuisploeg een verdiende voorsprong te pakken. Ruben Adney schoot een vrije trap onhoudbaar voor Pool in de kruising: 1-0. In de slotfase van de eerste helft waren er zelfs genoeg kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Een pass van Yassin el Yaakoubi was echter te onzorgvuldig, waardoor Schermer er weinig mee kon doen, en op slag van rust kopte nieuwkomer Rowin Mol (overgekomen van Noordwijk) een voorzet van Burleson in de handen van Pool.

Na de rust kwam De Blokkers iets meer uit de verdediging, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet voor het doel van Tim Elmers. Aan de andere kant was Purmersteijn ook minder in het doelgebied van De Blokkers te vinden dan in de eerste helft. De thuisploeg liet het na de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. Mol kreeg nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd knap gekeerd.

Een kwartier voor tijd werd de voorsprong wel verdubbeld. Een pass van Adney bereikte Van Wonderen, die vanaf de linkerkant goed naar binnen trok en vanaf de rand van het strafschopgebied de verre hoek vond: 2-0. De Blokkers deed er vervolgens alles aan om nog iets terug te doen en slaagde hier een paar minuten voor het eindsignaal ook in. Davey Jansen zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-1.

Toch werd in de blessuretijd het verschil weer hersteld naar twee doelpunten. Invaller Niels Eijkenaar werd door El Yaakoubi vrij voor doelman Pool, die hij omspeelde om de 3-1 vervolgens in een leeg doel te schuiven. Het was meteen het slotakkoord in de wedstrijd, waarin Purmersteijn het naliet om de eerste groepswedstrijd in de districtsbeker eerder te beslissen.

Verslag: Auwel Prins
Archieffoto boven: José Mol