RODA ’23 wint in een rommelige wedstrijd van Arsenal

In de derde klasse C heeft RODA ’23 de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op bezoek bij Arsenal werd er met 2-3 gewonnen. De ploeg van Cor ten Bosch won in een rommelige wedstrijd door twee goals van Melvin Joling en een prachtige lob van Yorick van der Deijl.

“Erbarmelijk”, was het woord dat Cor ten Bosch als eerste eruit kon brengen na afloop. Het was inderdaad een slordige wedstrijd met veel balverlies wat werd gecompenseerd met veel passie en strijd bij beide kanten. Arsenal had in de eerste helft veelal de bal, maar moest oppassen voor de snelle uitbraken van RODA. Het ontbrak vaak net aan de goede eindpass bij de bezoekers. “We komen hier natuurlijk met vijf gespeeld en twee punten, dus we hebben het iets anders aangepakt en wat afwachtender gespeeld”, legt Ten Bosch uit.

Melvin Joling was vandaag belangrijk met twee treffers.

De grootste kans voor de thuisploeg in de eerste helft was voor aanvoerder Melvin Holwijn. Zijn lob werd van de doellijn gehaald door Stijn Konings. Het was RODA dat de score opende. Melvin Joling profiteerde van een fout van Volkan Aksoy, kwam van links het strafschopgebied binnen en verraste keeper Sam Coenen in de korte hoek: 0-1.

In de tweede helft trok Arsenal wat meer het initiatief naar zich toe, zonder dat het echt tot grote kansen kwam. Binnen tien minuten kwam het op gelijke hoogte. Skip Slingerland kon de bal doorkoppen op Holwijn die de bal door de benen van keeper Ruben Geervliet schoot. Hierna was het wachten op de 2-1. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Joling raakte de bal half, maar het was genoeg om de bal tergend langzaam via de paal over de doellijn zien te verdwijnen.

Scheidsrechter Smit toont assistent Zegwaard de rode kaart.

Het bleef een rommelige in de tweede helft, mede door het toedoen van de warrig fluitende scheidsrechter Smit. Dit was tot groot ongenoegen van de technische staf van RODA. Zowel assistenten Ron Ellens als Pascal Zegwaard moesten de dug-out verlaten. Zij zagen hun ploeg de score uitbreiden. Spits Yorick van der Deijl ontfutselde de bal van invaller Kylian Poorthuis en scoorde met een prachtige lob.

“Die 1-2 kwam helemaal uit het niets, maar daarna verzuimen we er 1-5 en 1-6 van te maken. Daarna maken we het toch weer onnodig spannend.” De grootste kansen bleven inderdaad voor RODA, maar Joling en invaller Romello Austin verzuimden het duel definitief in het slot te gooien. Arsenal wist nog de aansluitingstreffer te maken via invaller Badr Belrhouche. Maar verder kwam het niet.

Doelpunt van Badr Belrhouche was niet voldoende voor Arsenal

Arsenal-trainer Imro Wielkens bleef nuchter na afloop: “Het is natuurlijk jammer. Ik zeg altijd: elke overwinning is verdiend. Ik was tevreden over de inzet. Ze hebben hard gewerkt. Maar het was helaas niet genoeg.” Later deze week publiceren we een uitgebreider gesprek met Wielkens over het teleurstellende begin van Arsenal.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Jos Spitteler