Ruime winst Ajax (1-4) na snelle achterstand tegen Lisse

Ajax heeft in de Topklasse haar tweede overwinning op rij geboekt. De ploeg van Bart Logchies won, na een snelle achterstand, uiteindelijk met 4-1 bij Lisse. Mimoun Eloisghiri was de grote man aan de kant van de Amsterdammers.

Op een stroperig veld kwam Ajax het beste uit de voeten. Door de overwinning tegen FC Lisse is de ploeg van Bart Logchies gestegen naar plek zes. Het won verdiend met 4-1. De ommekeer van de wedstrijd viel vlak na de rust toen gangmaker Mimoun Eloisghiri schitterend de – binnenschoot vanaf achttien meter.

1415lis-aja01

FC Lisse had al na vier minuten spelen de leiding genomen door Tom Zoontjes. Uit een verre uitbal kopte de verdediger raak (1 -0). Een minuut later verzuimde Kevin Winter de genadeslag toe te dienen. Alleen voor Maurits Schmitz mistte Winter. De lissenaren hadden dus zomaar op een comfortabele 2-0 voorsprong kunnen staan binnen de vijf minuten. Bekomen van de schrik gingen de Amsterdammers op zoek naar de gelijkmaker. Het slechte veld speelde parten de gehele wedstrijd door. Ajax deed er meer mee dan FC Lisse en pakte door de overwinning zeven punten op rij.

Ajax coach Logchies had vooraf aan deze wedstrijd al aangegeven dat het een zwaar karwei ging worden op dit zware en hobbelige veld. Maar een kans is een kans gaf hij vol zelfvertrouwen aan voorafgaande aan dit duel. Ajax stond tenslotte in de peilingen op 38% winstkansen, dat werd dus de volle 100%.

Mimoun Eloisghiri viel vorige week al uitstekend in tegen Sparta Nijkerk. Vandaag stond de spits logischerwijs in de basis en liet er geen gras over groeien. Logchies kon niet meer om zijn spits heen. De coach werd dubbel en dwars uitbetaald door zijn spits met zijn twee goals. Na de perikelen en soms saaie eerste helft was hij het weer die de ommekeer inzette voor zijn ploeg. Net na de rust schoot de spits werkelijk subliem de bal achter Mark de Vries.

1415lis-aja02

De kanteling van de wedstrijd was een feit. Ajax drong steeds meer aan naarmate de tweede helft vorderden. Gevoelsmatig was het wachten wanneer de ploeg van Logchies weer zou toeslaan. Dat gebeurde rond de 68e minuut. Kenneth Misa-Danso scoorde de 1-2 en Ajax had de voorsprong die het wilde. Maar FC Lisse was nog niet geslagen. Met kunst en vliegwerk voor het doel van Schmitz bestookt. Ternauwernood werd de gelijkmaker voorkomen. In de rebound sloeg Ajax toe. Door geklungel achterin bij FC Lisse kwam de bal bij Yuri Rose terecht. Zijn hakbal kwam voor de voeten van Eloisghiri. Na wat fraaie kapbewegingen lag de bal achter de Vries. De wedstrijd was gespeeld. Dat de hardwerkende Rose er nog – van maakte was alleen maar meegenomen.

Logchies was dik tevreden met de verdiende overwinning die zijn ploeg binnenhaalden. “Dat de -4 1 overwinning nog ruim uitvalt is leuk. Dat Yuri Rose nog de vierde maakt heeft hij verdiend. Rose heeft heel veel werk verricht voor zijn team en kon dat bekronen met een goal. Het is lekker dat je de kansen afrond. Wat Eloisghiri betreft kon ik op de trainingen al zien dat hij gretig was. Deze jongen biedt zich aan dat is wel duidelijk. De groep begrijpt dat meteen. Als je vandaag dan ook nog zo beloond wordt is dat hartstikke mooi. Het was pittig vandaag voor allebei de ploegen. Maandag eerst maar eens kijken hoe de jongens ervoor staan. NEC voor de beker is een mooie uitdaging en weer op gras. Ik ben dus zeer benieuwd hoe we ons daarvan gaan herstellen. We zien over een paar dagen wel hoe we ons team gaan samenstellen aldus Bart Logchies coach van Ajax.