Rutger Baas helpt Ouderkerk langs TABA

In de zondag vierde klasse F heeft Ouderkerk met 1-3 gewonnen bij TABA. De Amsterdamse hekkensluiter speelde  niet eens zo slecht, maar was weinig efficiënt. Voor Ouderkerk gaf juist de individuele kwaliteit de doorslag. Een gretige Rutger Baas zorgde voor een ijskoude 2-0. Nadat Van der Linden een goede goal had gemaakt vergat Ouderkerk uit te lopen.

TABA – Ouderkerk kon op het kunstgras van JOS Watergraafsmeer doorgang vinden. TABA was als eerste gevaarlijk. Het Amsterdamse schot van Marcus Staphorst was een prooi voor Ouderkerk-goalie Remy van Luyn. In de eerste helft was er veel balverlies aan beide kanten en werd er gestreden voor elke meter. Uiteindelijk kon aanvoerder Tom Spronk Ouderkerk op voorsprong schieten. Nadat TABA-doelman Roel Hoek was uitgekomen lag de bal tussen de middenlijn en het strafschopgebied. Spronk kreeg in de bal in de voeten en plaatste hem hoog richting het TABA-doel. De poging van Spronk was niet geheel zuiver onder de lat, maar de slecht timende verdediger en doelman Hoek van TABA konden de bal niet meer raken: 0-1.

DSC03923

Hierna volgde een tegenvaller voor Ouderkerk toen Melissen het spel moest staken met een nieuwe, wellicht zware hamstringblessure. Invaller Meester had in de eerste helft een zichtbaar gebrek aan spelritme, maar herstelde zich na rust. Een goede actie van Rutger Baas zorgde voor de 0-2. ‘RuBa’ pakte een bal af rond de middenlijn en kon voorbij de slecht gepositioneerde TABA-verdedigers op keeper Hoek afgaan. De afronding van de opgeleefd lijkende aanvaller was koel en ouderwets. In het vervolg van de eerste helft was TABA nog een keer gevaarlijk, maar de mannen in het geel-zwart stonden buitenspel.

Na rust pakte Van der Linden voor Ouderkerk goed een balletje af in de zestienmeter van TABA. Keeper Hoek van de Amsterdamse ploeg kon de bal nog net pakken. Van der Linden kreeg in de eerste helft geen centimeter ruimte van Steenbergen en Oulad van TABA, maar kon zich na rust wat meer laten gelden. De vrij goed leidende scheidsrechter Hovinga zag vervolgens Van Rossum goed doorzetten voor Ouderkerk en de assist geven aan Van der Linden. Hij schoot de bal goed laag in de rechterhoek en maakte zo de 0-3. Hierna veerde TABA nog op. Een goede kopbal na een goede voorzet van Van Itallië werd net verijdeld, terwijl even later de lat werd geraakt door Jari Julien van TABA. Van Luyn ging hierbij zijn doel uit, maar miste de bal. In aanvallend opzicht gaf Marc van Vliet van Ouderkerk een mooie passje aan Spronk, die op keeper Hoek van TABA stuitte.

DSC03873

Het wegsturen van Baas door Van Vliet werd onterecht teruggevlagd. ‘Dat weet je op dit niveau dat dit gebeurt’, oordeelde een nuchtere Baas later, die hierdoor een nieuwe doorgang naar het TABA-doel werd ontnomen. Uit een voorzet van Tim Baas kon invaller Pepijn Scholte voor Ouderkerk in de korte hoek schieten, maar de TABA-keeper was attent. Niet lang later onderscheidde Tim Baas zich in negatieve zin. Een TABA-voorzet werd door hem met de knie in eigen doel gewerkt. Doordat keeper Van Luyn goed oplette werd uit een volgende TABA-aanval de 2-3 voorkomen. Ook Ouderkerk kwam nog in de aanval. Zo werd een mooie voorzet van Scholte door Meester te zacht ingekopt. Uiteindelijk boekte Ouderkerk zo een goede 1-3 uitzege op TABA.

Deze studentikoze vereniging met het kleine en nostalgische clubgebouw blijft onderaan staan. De sympathieke trainer Rudy Driel zal er zo langzamerhand moedeloos van worden. De concurrenten van Ouderkerk wonnen ook, waardoor er in de stand bovenin weinig verandert. De achterstand op koploper Sporting Martinus blijft drie punten. Fortius verloor van Martinus, zodat Fortius nu vier punten achterstand op Ouderkerk heeft.

Man van de wedstrijd Rutger Baas: ‘We speelden een slordige wedstrijd met veel balverlies. We speelden in een te laag tempo en TABA zat er kort op. Mijn doelpunt was meer goed doorgaan dan een mooie goal, maar ik ben er blij mee.’