SDZ loopt periodetitel mis bij Zaandijk

De eerste periodetitel in de zondag vierde klasse E is niet voor SDZ, maar Zaandijk. In een rechtstreeks duel op bezoek bij de concurrent zou een gelijkspel genoeg zijn voor SDZ, maar ging de ploeg van Ron van der Velde met 3-2 onderuit.

Ondanks de nederlaag kon Van der Velde snel relativeren. “We gingen niet speciaal voor die periodetitel. Het doel was om door te gaan met winnen en afstand te nemen van de concurrentie. Dat het niet gelukt is, is jammer, maar we staan slechts één punt achter en er is genoeg tijd om dit te herstellen. Er is nog niks aan de hand.”

SDZ begon goed aan de wedstrijd en de gehele voorhoede (Mariano Olf, Tim Klaasen-Bos en Edward Herrera-Ospina) kreeg in de openingsfase genoeg kansen om de score te openen. Zij lieten dit echter na. Bij een counter van Zaandijk, onder leiding van oud-Buitenveldert-trainer Ron Karreman, was het na 35 minuten spelen wel raak. Arnoud van Oers zorgde voor de 1-0.

20161030-zaandijk-sdz-foto-peter-seijmour-3

Pas na rust kwamen de gasten langszij. Olf was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval en tekende voor de 1-1. Lang kon SDZ hier niet van genieten, want binnen dertig seconden had Zaandijk via Jorno van de Vooren de leiding weer in handen. “Aftrap, diepe bal, voorzet en hij lag er in”, zag Van der Velde.

Zaandijk ging vervolgens over tot ‘geroutineerd tijdrekken’, volgens Van der Velde. “Lange blessurebehandeling, ballen uit het veld schieten. Daar speelden ze slim op in. Zou ik ook hebben gedaan hoor. Het werd er voor ons in ieder geval niet makkelijker op.”

In de zeventigste minuut wist de thuisploeg zelfs de voorsprong te vergroten. Aanvoerder Tim Karreman leek de wedstrijd te beslissen met de 3-1. SDZ besloot vol op de aanval te spelen. Tien minuten voor tijd leverde het de aansluitingstreffer op na goed doorzetten van Kamal Aamaraou (3-2).

20161030-zaandijk-sdz-foto-peter-seijmour-bank-zaandijk

SDZ hoopte nog op de gelijkmaker, die voldoende zou zijn voor de periodetitel, maar deze viel niet. De Amsterdammers moesten tevens de wedstrijd met tien man eindigen. Invaller Stephan van den Berg kreeg in korte tijd twee keer geel. Een aanvalsoffensief mocht niet baten. “Wij haalden ons gebruikelijke niveau niet, hebben niet gebracht wat we kunnen. Maar ook complimenten voor Zaandijk. Zij zaten er kort op en gaven geen enkele ruimte om ons eigen spel te spelen.”

Zaandijk gaat er na acht wedstrijden vandoor met de koppositie en de eerste periodetitel. SDZ volgt de nieuwe koploper op één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.