SDZ maakt gehakt van De Meteoor

SDZ heeft in de zondag vierde klasse E een eclatante zege geboekt om De Meteoor. De ploeg van trainer Ron van der Velde miste een legio aan kansen maar wist uiteindelijk toch met een 6-2 overwinning van het veld te stappen. Morgen een uitgebreide samenvatting en de reacties van onze wedstrijd van de week.

Beide ploegen hadden in het begin van het duel moeite om kansen te creëren maar de eerste kans die er te noteren viel was meteen raak. Mariano Olf passeerde keeper Mohammed Ben Ali in de korte hoek en bracht zijn ploeg al na negen minuten op voorsprong (1-0).

De Meteoor was vervolgens het spoor volledig bijster en kreeg de ene na de andere kans tegen. Maar liefst elf doelpogingen kreeg SDZ in de eerste helft, maar het lukte de thuisploeg maar niet om de mogelijkheden om te zetten naar doelpunten. De Meteoor kon er aan de andere kant van het veld maar weinig tegenover zetten. Pas na een half uur viel de eerste echte mogelijkheid van De Meteoor te noteren toen Sequoyah de Koning het doel van Mitch van Dijk onder vuur nam.

charley-alves-fontes-en-youri-brinkman

Toch duurde het tot de laatste minuut van de eerste helft voordat SDZ de score verder wist uit te breiden na een rake knal van Stephan van den Berg (2-0). Na de rust kwam De Meteoor een stuk beter uit de startblokken. Met een waanzinnige vrije trap lukte het Youri Brinkman om de aansluitingstreffer te produceren.

Vervolgens ging SDZ door met waar het in de eerste helft mee begonnen was. Kansen creëren en missen. Met name Tim Klaasen-Bos was ongelukkig in de afronding. De spits van SDZ kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden maar zag zijn inzetten tot driemaal toe niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

robin-de-weij-oog-in-oog-met-mohammed-ben-ali

Het was uiteindelijk Evert van de Linde die een corner wist binnen te koppen en zo het overwicht dat de thuisploeg had ook wist om te zetten in een ruimere voorsprong. Toch kon SDZ niet lang van de ruimere marge genieten want twee minuten na de 3-1 zorgde Danny Lorent er alweer voor dat de 3-2 op het scorebord kwam.

Een makkelijk toegekende strafschop, die door Robin de Weij werd benut, zorgde er uiteindelijk voor dat er iets brak bij De Meteoor en SDZ in het resterende kwartier nog aan het doelsaldo kon werken. Met een droge knal zorgde Tim Klaasen-Bos ervoor dat het 5-2 werd en in de 88e minuut zorgde Robin de Weij er met zijn tweede treffer van de middag voor dat de eindstand op 6-2 kwam te staan.

Morgen dus de samenvatting en de reacties van onze wedstrijd van de week. Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse E.