Sensationele comeback TOB bij Vlug & Vaardig

Een 4-1 achterstand bij rust ombuigen in een 5-6 overwinning. TOB slaagde er in de zaterdag vierde klasse B in, op bezoek bij middenmoter Vlug & Vaardig. Nana Kwarteng zorgde in de blessuretijd voor de drie punten voor de gasten, die door de zege bovenin mee blijven draaien.

TOB begon sterk aan het lastige uitduel bij de nummer zes Vlug & Vaardig. Dit resulteerde in een vroege voorsprong in de vijfde minuut. Een schot van Tim van Horn werd gekeerd door doelman Daniel Pommerel en in de rebound schoot Nana Kwarteng, na voorbereidend werk van Sean Engeln, eenvoudig de 0-1 binnen. Even later waren de gasten dichtbij een verdubbeling van de voorsprong, maar een kopbal van Engeln eindigde op de paal.

De ploeg van Pieter van Netten bleef de bovenliggende partij, alleen slaagde het er niet in de mogelijkheden te verzilveren. Vanuit het niets kwam Vlug & Vaardig halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. In een snelle omschakeling bereikte Leroy Hardenberg spits Gerben Bolten, die de verdediging met een goede schijnbeweging op het verkeerde been zette en de 1-1 binnen schoot.

Ondanks de teleurstelling gingen de bezoekers op jacht naar de voorsprong. Tien minuten voor de rust leek TOB die via Engeln gevonden te hebben, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In wederom een razendsnelle counter kwam Vlug & Vaardig aan de leiding, waarbij Hardenberg als eindstation doelman Jeroen Ruiter passeerde: 2-1. Binnen de minuut was het opnieuw raak. Waar de verdediging van TOB aan buitenspel dacht, ging Bolten onverstoord door en bracht van dichtbij de 3-1 op het scorebord. Vlak voor rust zorgde Hardenberg, op aangeven van Bolten, zelfs voor een 4-1 voorsprong voor Vlug & Vaardig.

20161105-vlugvaardig-tob-2

In de rust besloot TOB-trainer Pieter van Netten in te grijpen en de paar wijzigingen leken te helpen. In tien minuten tijd kregen de gasten al vier grote kansen, alleen stond het vizier niet op scherp. Na een uur spelen kwam TOB alsnog terug in de wedstrijd. Maurice de Ridder bracht invaller Lava Dollart in stelling en oog-in-oog met Pommerel maakte hij geen fout: 4-2.

Een paar minuten later viel ook de aansluitingstreffer voor de gasten uit Tuindorp-Oostzaan door een intikker van Engeln (4-3). Vlug & Vaardig leek het kwijt te zijn en zag TOB zelfs langzij komen. Na een goede individuele actie besloot Jeroen van Velden van afstand uit te halen, met succes: 4-4. Zo stond de wedstrijd op z’n kop.

Het duel kwam na de gelijkmaker iets meer in evenwicht. Vijf minuten voor tijd leek TOB er met de drie punten vandoor te gaan. Van Velden werd net binnen het strafschopgebied op grove wijze neergehaald, waarna Dollart de strafschop feilloos benutte. Dollart dacht even later de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de daaropvolgende tegenaanval zorgde Bolten met een bekeken schot zelfs voor de 5-5 namens Vlug & Vaardig.

De spectaculaire slotfase kreeg de ontknoping die het verdiende, want uiteindelijk was TOB het meest gelukkig door de volle buit te pakken. Kwarteng werd door een steekbal van De Ridder op het doel afgestuurd en met een stift over de doelman schoot hij de gasten in de blessuretijd naar de 4-6 zege.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.