Slotkwartier helpt Blauw-Wit Beursbengels voorbij Kagia

De achtste zege op rij was voor Blauw-Wit Beursbengels in de zaterdag derde klasse B meteen een belangrijke. De ploeg van Ronald van de Meent en Jean-Paul van Zoghel boog een ongelukkige achterstand na rust om tegen concurrent: 1-3. Hierdoor klimmen de Amsterdammers over de ploeg uit Lisserbroek heen naar de tweede plaats, op zeven punten van koploper VVC.

Er leek in de eerste helft weinig aan de hand voor Blauw-Wit Beursbengels. Kagia liet zich aanvallend nauwelijks zien, maar bij de eerste de beste poging van de gasten om doelman Youssef el Abdallaoui te testen, ging het mis voor de thuisploeg. De sluitpost had moeite met het controleren van een ongevaarlijk afstandsschot van Jesper Imanse, liet de bal los en Mark Zonneveld profiteerde hier na 35 minuten spelen optimaal van: 0-1.

Het was de eerste keer dat de Amsterdammers onder Van de Meent en Van Zoghel – die sinds eind oktober aan het roer staan – op achterstand kwamen. “Zo’n foutje kan een keer gebeuren. Ik vind het belangrijker dat wij zelf na twee minuten op 1-0 hadden moeten komen”, zei Van Zoghel. Zion Linger plukte vroeg in de wedstrijd de bal van de voeten van Kagia-verdediger Aron Driessen, ging op het doel af, maar zag zijn schot uitstekend gepareerd worden door doelman Sander Hogevorst. In de rebound mikte Hansie Weehuizen iets te hoog.

De achterstand halverwege zorgde niet voor paniek, zelfs niet toen de thuisploeg vlak voor rust nog goed weg kwam. Zonneveld kroop bij een lage voorzet voor El Abdallaoui, maar vond de paal. “In de rust hebben we tegen de spelers gezegd dat ze niet in paniek moesten raken. We bleven ons eigen spelletje spelen.” Dat werd binnen vijftig seconden na de hervatting beloond met een gelijkmaker. Linger was sneller dan zijn directe tegenstander, gaf de bal hard voor en Mickey Wever liep er met zijn hoofd tegenaan: 1-1.

Kagia was vervolgens niet meer gevaarlijk. De gasten, tweede op de ranglijst, beperkten zich tot schoten vanuit de tweede lijn van Timo Sluymer en Zonneveld. Blauw-Wit Beursbengels bleef de controle over de wedstrijd houden en nam in het laatste kwartier afstand. In een duel met Wever belandde de bal ongelukkig op de hand van Kagia-verdediger Driessen, waarna de jonge scheidsrechter Hardeman besloot de bal op de stip te leggen. De penalty van Hansie Weehuizen werd door doelman Hogervorst tegen de lat getikt, maar in de rebound lag de 2-1 wel in het net.

Dat was het breekpunt voor Kagia. Blauw-Wit Beursbengels kreeg nog meer ruimte om toe te slaan en bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-1. Een listig schot van reserve-aanvoerder Tommy Janssen werd niet goed verwerkt door Hogervorst, Weehuizen was – wederom in de rebound – alert om de bal, met teamgenoot Linger erbij, in het doel te werken. “Op basis van de tweede helft een volkomen terechte uitslag”, vond Van Zoghel. “De achterstand op VVC is nog zeven punten, dus we moeten hopen op een misstap van hun om de druk op te voeren. Een Ajax-scenario.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.