Spektakelstuk tussen Real Sranang en SDZ levert geen winnaar op

De eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse tussen Real Sranang en SDZ heeft geen winnaar opgeleverd. Op Sportpark Middenmeer leverde het spektakelstuk tussen beide ploegen een zeer vermakelijke 4-4 op.

In het eerste kwartier van de wedstrijd durfde geen van beide ploegen het iniatief in de wedstrijd te nemen en was het vooral aftasten. Real Sranang had het meeste balbezit maar moest oppassen voor de razendsnelle counters van de uitploeg.

Real Sranang SDZ Van der Leest1

Het was dan ook een counter dat SDZ na twintig minuten aan de leiding hielp. Tim Klaasen-Bos brak door aan de rechterflank en gaf de bal strak voor op Guy Schouten die van dichtbij kon binnen schieten. Toch kon SDZ niet lang van de voorsprong genieten want twee minuten later kwam de thuisploeg alweer langszij. Op identieke wijze brak Jurgen Daniel door aan de linkerflank en gaf hij op zijn beurt de bal strak voor op Virgel Lieuw-A-Soe die de bal met de punt van zijn teen kon binnensliden.

Beide ploegen speelden in de eerste helft op het scherpst van de snede en gaven elkaar geen meter ruimte. Toch was het opnieuw SDZ dat na ruim een half uur spelen opnieuw op voorsprong kwam. Na een goede actie van Schouten gaf hij de bal goed voor op Stephan van den Berg die in kansrijke positie op keeper Gregorey Grot schoot waarna Teddy Mijnals in de rebound alsnog raak kon schieten.

Real Sranang SDZ Van der Leest3

Real Sranang ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker maar had moeite om een gaatje in de defensie van SDZ te vinden. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust opnieuw op gelijke hoogte. Een voorzet van Lieuw-A-Soe werd door Dennie Klaasenbos niet goed weggekopt waarna Daniel de bal kon controleren en van dichtbij keeper Mitch van Dijk met een rollertje wist te passeren.

Hoewel de tweede helft met een stuk minder spektakel begon als in de eerste helft hoefde het publiek ook na de rust niet lang te wachten op een treffer. Na een kwartier spelen was het Mitchel Blankendal die een goede voorzet van Lieuw-A-Soe kon binnen schieten en hiermee Real Sranang voor het eerst die middag aan de leiding hielp.

Real Sranang probeerde vervolgens door te drukken en maakte het de verdediging van SDZ erg lastig. Toch toonde ook SDZ veerkracht. Een voorzet werd door Real Sranang niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van Stephan van den Berg die de bal met een dropshot via de handen van de keeper in de goal schoot.

Real Sranang SDZ Van der Leest2

Tien minuten voor tijd leek SDZ er zelfs met de volle buit vandoor te gaan. Mijnals legde de bal goed terug op Tim Klaasen-Bos die de bal na een korte actie vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterhoek schoot.

Real Sranang starten vervolgens met het slotoffensief en dat leverde een paar minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog een treffer op. Een schitterende voorzet van Saineg Faal werd door Daniel binnen gekopt waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel.