Sporting Martinus dankzij Jurka-Wismeyer langs Ouderkerk

Sporting Martinus is tegen Ouderkerk voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen gebleven. De ploeg van Ron Gerlof won op eigen veld met 2-1 en klom daardoor naar de vijfde plaats in de zondag derde klasse C. Beide Amstelveense doelpunten vielen door de combinatie Ralph Jurka – Ramon Wismeyer.

In de eerste twintig minuten moesten beide ploegen elkaar aftasten met kleine kansen over en weer. Na zo’n twintig minuten spelen was het wel raak. Wismeyer kon geheel vrijgelaten een voorzet van Jurka binnen schieten: 1-0. Vervolgens liet Sporting Martinus het na om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Thomas Verhoogt, Joel Correia en Fabian van Ginkel slaagden er niet in om doelman René de Jong te passeren.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Ouderkerk, onder leiding van oud-Martiniaan Lex van der Horst, ging het best om met de verkregen kansen en kwam op gelijke hoogte. Een vrije trap van Michel Zeegers ketste tegen de lat en de terugspringende bal werd fraai ingeschoten door Desley Douglas: 1-1. Lang konden de gasten niet van de gelijke stand genieten, want Martinus klapte er vol op en had binnen een minuut de voorsprong weer in handen. Balverlies in de Ouderkerkse defensie werd afgestraft en vervolgens leverde hetzelfde recept als bij de 1-0 ook de 2-1 op: Jurka trok de bal voor en Wismeyer schoot raak.

Foto Alex van Elven | De scheidsrechter zag hier geen strafschop in.

Ouderkerk voerde in het resterende halfuur de druk op om een gelijkmaker te forceren. Zeegers vond echter voor de tweede keer de lat. Aan de andere kant ontsnapten de gasten aan een penalty tegen. Dat Jurka door Gido Andriessen aan het shirt werd getrokken, was voor de warrige scheidsrechter Spaan niet voldoende voor een strafschop. Zelfs tegen tien man – Daan Gehrels kreeg zijn tweede gele kaart – slaagden de Amstelveners er niet in om het verschil groter te maken dan de 2-1 eindstand.

Sporting Martinus kan de stijgende lijn volgende week een goed vervolg geven als de ploeg van Ron Gerlof op bezoek gaat bij DWS. Het duel wordt een rechtstreeks gevecht om de vierde plaats. Ouderkerk, dat nu achtste staat, ontvangt de nieuwe koploper FC Weesp. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.