Stobbelaar schiet Diemen met twee treffers langs RCH

In de zondag derde klasse C heeft Diemen een goede stap gezet richting lijfsbehoud. Z over is het nog niet voor de ploeg van Robin Ernest, maar de 2-0 zege op RCH geeft goede hoop. Gezien de stand in de derde periode kunnen e rook nog hele rare dingen gaan gebeuren.

Diemen zal zich nog wel eens achter de oren krabben. Vorige week werd tegen het op de laatste plaatst staande Sporting Martinus verloren. Een zege in Amstelveen had de koppositie in de derde periode opgelverd en een veilige positive op de ranglijst. Nu is de achterstand op de ‘veilige’ tiende plek nog steeds twee punten.

Waar Diemen er vorige week nauwelijks in slaagde de bal naar de goede kleur te spelen, was de ploeg tegen RCH eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg. De gasten uit Heemstede vielen vooral op door een hoop onderlinge irritatie. Voetballend gezien bleef de inbreng beperkt tot een hoop lange ballen die vaker dan eens over achterlijn gingen. Diemen zette daar voldoende strijd tegenover en werd vooral gevaarlijk via lopende mensen vanuit het middenveld en opkomende backs. Tot tweemaal toe bracht keeper Akiyama redding op pogingen van Marco Moelee. Eerst was er een mooie volley na een voorzet van De Vries en daarna na een prachtige aanval via Moelee en Mark Stobbelaar waarna eerstgenoemde vrij voor de keeper niet wist te scoren.

Foto twitter RCH: Diemen pakt belangrijke punten tegen RCH (2-0)

Vlak voor rust kwam Diemen verdiend aan de leiding, een corner van Minnema werd verlengd door Bright Owusu waarna Stobbelaar er als de kippen bij was om bij de tweede paal binnen te werken (1-0).

In de tweede helft probeerde RCH meer druk te zetten om een resultaat te forceren. Het bracht aanvallers Mando en Mungambo om gevaarlijk te worden maar de Diemense defensie en doelman Dave Moen kwamen eigenlijk, behoudens een aantal corners niet in de problemen. Aan de andere kant liet Diemen na om de genadeklap uit te delen, waar vrije kansen voor onder andere Owusu en Gemert niet werden benut.

Zo bleef de wedstrijd onnodig lang spannend. Pas in blessuretijd maakte Diemen aan alle onzekerheid een eind toen Jordan Gemert een voorzet gaf die werd geblokkeerd door de hand van een verdediger van RCH waarna Stobbelaar de toegekende penalty beheerst binnenschoof (2-0).

Zo pakte Diemen drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud en maakt de ploeg nog altijd kans om zich uit de gevarenzone te spelen. Over twee weken volgt de uitwedstrijd bij ZSGO. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.