Swift boekt overtuigende zege op Breukelen

Swift heeft in de zaterdag Hoofdklasse een overtuigende 3-0 zege geboekt. De formatie van trainer Mark Evers zette Breukelen na rust betrekkelijk eenvoudig op zij. Door de winstpartij stijgt Swift met stip naar de vijfde plaats op de ranglijst en neemt het afstand van de onderste plekken.

Swift begon tegen Breukelen, dat voor aanvang van het duel drie punten minder had (5), vrij aardig. Hoewel het spel voor rust vrij rommelig was, was de thuisploeg gevaarlijker. Dat kwam mede door de keuze voor Jaap Smeeing, die de gepasseerde Max van Wakeren verving. “Max is een van onze beste spelers, maar hij is de laatste tijd niet in goede doen. Dat kan gebeuren. Daar moeten we helemaal niet paniekerig over doen.”

20161008-swift-breukelen-foto-paul-stoeltie-tobias-kuyvenhoven

De coach van de Amsterdammers had ingegrepen na de 4-1 nederlaag bij Ter Leede, omdat hij niet tevreden was over het spel en de instelling van zijn ploeg. Swift, dat bezig is aan het tweede seizoen in de Hoofdklasse en in de eerste helft vier oplegde kansen kreeg, kwam zaterdagmiddag overigens pas na de theepauze echt op dreef.

Tobias van Kuyvenhoven zette twee minuten na rust de 1-0 op het scorebord. Met een prachtig schot van een meter of 25 verschalkte hij de doelman van de gasten. Ruim tien minuten later zorgde Bas Buimer voor de tweede Amsterdamse treffer van de middag. De aanvaller, die van de zomer overkwam van Be Quick’28, werd diep gestuurd en werkte de bal in twee instanties binnen.

20161008-swift-breukelen-foto-paul-stoeltie-inzet-buimer

Een kwartier voor tijd liet Buimer het aanwezige publiek op het Olympiaplein wederom juichen. De aanvaller lette goed op, nadat Smeeing op de paal schoot. De 23-jarige spits was er als de kippen bij om de 3-0 binnen te werken. Met zijn zevende goal van het seizoen gooide hij het duel definitief in het slot.

De gasten wisten in het tweede bedrijf weinig uit te richten. Daardoor zegevierde Swift dus tegen Breukelen vrij eenvoudig met 3-0 en stijgt de formatie van Evers met stip naar de vijfde plek. Met elf punten uit acht wedstrijden hebben de Amsterdammers maar twee punten minder verzameld dan nummer drie Hoek. “Ik ben dik tevreden over het optreden van mijn ploeg. Na de nederlaag tegen Ter Leede is dit het enige juiste antwoord”, vertelde Evers.

20161008-swift-breukelen-foto-paul-stoeltie-dennis-dinkgreve

De oefenmeester kijkt met vertrouwen uit naar het treffen met Ajax komende weekend. Evers: “Dat zijn altijd leuke wedstrijden, maar voor nu ben ik erg blij met het optreden van mijn ploeg. Ik word overigens wel eens moe van die vragen of er paniek is na een aantal nederlagen. Je weet pas echt waar je staat na een wedstrijd of vijftien.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.