Foto Paul Stoeltie

Swift en Ajax scoren niet in eerste zaterdag hoofdklasse derby

De twee Amsterdamse hoofdklassers Swift en Ajax hebben in de eerste Amsterdamse derby in de zaterdag hoofdklasse niet weten te scoren. Beide ploegen kregen een paar grote kansen op een treffer, maar na negentig minuten stond er toch echt 0-0 op het scorebord. Maandag op deze site een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd van de week.

Als er een ploeg aanspraak mocht maken op de winst was het Ajax. De ploeg van Jorg Smeets ging in de stromende regen iets meer op zoek naar de overwinningen al waren de drie punten ook wel iets te veel van het goede geweest.

Foto Paul Stoeltie: Fabian Munsterman en Kenneth Misa-Danso

Het was pas de zevende competitie-ontmoeting tussen beide teams. Swift won slecht twee van die wedstrijden (in 2009 en 2011). Vandaag verloor het dus niet en dat betekent dat de ploeg van Mark Evers als sinds maart 2013 geen thuiswedstrijd meer heeft verloren. Toen was Ro’da’46 te sterk (2-3).

Die nederlaag was vandaag ook niet verdiend geweest al kreeg Ajax wel de meeste kansen. In de eerste helft kopte Siver Abdulrahman een niet te missen bal naast het doel van Siewerd Teerink en ook Keneth Misa-Danso was een paar keer gevaarlijk. De grootste kans voor de thuis ploeg in het eerste bedrijf was voor spits Tijs Boeting die zijn kopbal op de lat zag belanden. Verder kregen Teerink en Van der Werff weinig tot niets te doen.

Foto Paul Stoeltie: Brian van der Werff houdt zijn doel schoon

Na rust, toen het met bakken uit de lucht kwam, werd het spel er niet beter op. Er werd gevochten voor iedere meter en af en toe op het randje van het toelaatbare gespeeld, maar kansen vielen er nauwelijks te noteren. Ajax-spits Joost Heij had tien minuten na rust de grootste, maar in zeer kansrijke positie schoot hij naast. Op wat kleine kansjes en iets meer balbezit voor Ajax leek een gelijkspel voor beide teams het hoogst haalbare.

Invaller Fidel Yilmaz kreeg na een goede actie van Linger nog een aardige mogelijkheid, maar Van der Werff kon de bal simpel klemmen. In de daaropvolgende aanval van Ajax waren de bezoekers nog een beetje in de buurt van een treffer. Misa-Danso miste in eerste instantie en uit de daarop volgende corner kopte Abdulrahman over.

Swift Ajax

En zo bleef het dus bij 0-0. Voor de neutrale toeschouwer was het een wedstrijd om snel te vergeten. De trainers dachten daar toch iets anders over. Wat ze er van vonden? Kijk maandag naar de samenvatting en de reacties van onze wedstrijd van de week.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.