‘T Knooppunt via Hovocubo naar bekerfinale

De zaalvoetballers van ‘T Knooppunt hebben zich geplaatst voor de bekerfinale. De ploeg van Carmelo Nieddu was in de eigen Sporthallen Zuid met 4-3 te sterk. In de finale speelt de regerend bekerhouder op 14 april tegen FC Marlene.

De wedstrijd werd begin februari op het laatste moment afgelast nadat verschillende spelers van Hovocubo betrokken waren bij een verkeersongeval. De herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen, die door ‘T Knooppunt werd gewonnen, ging de hele eerste helft gelijk op. Een brilstand bij rust leek het logische gevolg, totdat Hovocubo hier vlak voor rust anders over dacht. Met nog anderhalve minuut op de klok opende Mats Velsenboer de score voor de gasten, die daardoor met een 0-1 voorsprong de kleedkamers op konden zoeken.

Al snel in de tweede helft bracht Tevfik Ceyar ‘T Knooppunt weer langszij. Ondanks dat de thuisploeg vervolgens twee minuten met een man minder moesten spelen na een rode kaart voor aanvoerder Jeroen de Groot (twee keer geel), liep de Amsterdammers door een behoorlijke tempoversnelling uit. Opnieuw Ceyar, Abdessamad Attahiri en Amar Zouggaghi zorgden voor een 4-1 voorsprong. In de laatste drie minuten deden oud-Knooppunt-speler Martin van Eeuwijk en Velsenboer nog iets terug namens Hovocubo. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar voor ‘T Knooppunt.

Op 14 april staat de huidige koploper van de eredivisie tegenover FC Marlene. Die ploeg schakelde in februari FC Eindhoven uit (5-2). De bekerfinale wordt in de Sporthallen Zuid gespeeld.