TOB blijft door zege op Vlug & Vaardig in spoor van Buiksloot

Zaterdag vierdeklasser TOB probeert de druk op koploper Buiksloot te kunnen blijven opvoeren. Tegen Vlug & Vaardig maakte de ploeg van Pieter van Netten het zichzelf onnodig moeilijk door het duel niet tijdig te beslissen. De bevrijdende 2-0 viel pas in blessuretijd.

De thuisploeg begon sterk aan het duel. In de derde minuut werd spits Sean Engeln door Maurice de Ridder alleen op het doel van Vlug & Vaardig afgestuurd, maar doelman Daniel Pommerel en de lat voorkwamen de openingstreffer. Even later konden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk worden. Een kopbal van Faouzi El Harracha, uit een voorzet van Gerben Bolten, eindigde naast het doel.

Het spel golfde op en neer, waarbij TOB duidelijk het overwicht had. De Ridder en Nana Kwarteng waren met vrije schietkansen het gevaarlijkst, maar beide schoten konden niet gevaarlijk worden. El Harracha was voor Vlug & Vaardig het dichtst bij een openingsdoelpunt. Zijn schot ging echter rakelings langs het doel van doelman Jeffrey Janssens. Vijf minuten voor de rust kwam TOB alsnog aan de leiding. Oog-in-oog met doelman Pommerel schoot Kwarteng de 1-0 binnen. In de blessuretijd ontsnapten de Noord-Amsterdammers nog aan de gelijkmaker toen Maxwell Keita een inzet van Marco Brouwer met een sliding onschadelijk moest maken.

Vlak na rust was De Ridder twee keer gevaarlijk, maar beide keren trad Pommerel handelend op. Eerst kapte hij zijn tegenstander uit om vervolgens op doel te schieten, daarna werd hij door Sanderino IJsselstein Joren richting het doel gestuurd. Na een uur spelen was Vlug en Vaardig voor het eerst gevaarlijk, met wat hulp van TOB. Robbin Kieft verlengde een voorzet richting zijn eigen doel, waarna Janssens de bal met een uiterste inspanning nog kon keren.

De thuisploeg bleef doorgaan met het missen van grote kansen en Brouwer was zelfs nog dichtbij de gelijkmaker met een kopbal. In de blessuretijd werd het duel alsnog beslist. Lava Dollart verlengde een inworp van Jeroen van Velden, waarna invaller Jessey Bodemeijer van dichtbij op schitterende wijze de 2-0 binnen schoot. Door de zege blijft TOB goed meedraaien bovenin. Vlug & Vaardig is middenmoter.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.