TOB met moeite langs laagvlieger Westzaan

Waar TOB twee weken geleden met goed voetbal geen punten overhield aan de topper bij Buiksloot, heeft het op eigen veld tegen laagvlieger Westzaan met minder voetbal wel drie punten gepakt. In een spannende tweede helft wist de ploeg van Pieter van Netten de overwinning veilig te stellen in de zaterdag vierde klasse B: 3-2.

Na de deceptie tegen Buiksloot was het de vraag hoe TOB hierop zou reageren. De ploeg uit Amsterdam-Noord begon goed aan de wedstrijd. Een schot van Sean Engeln belandde op het dak van het doel van doelman Barry Al. Even later nam Westzaan brutaal de leiding. Spits Remco van den Bos werd de diepte ingestuurd en met een bekeken schot verschalkte hij doelman Jeroen Ruiter: 0-1. Ondanks het tegendoelpunt ging de thuisploeg verder waar het mee bezig was. Na een kopbal van Kieft moest Al zich strekken om de inzet van Nana Kwarteng van dichtbij te keren. Even later kwam Engeln net tekort om een schot van Sanderino Joren IJsselstein binnen te lopen.

De thuisploeg was heer en meester en de bezoekers konden slechts sporadisch gevaarlijk worden via de counter. Middenvelder Danny Haye van Westzaan probeerde halverwege de eerste helft doelman Ruiter te verassen, maar zijn schot ging net over het doel. Na 25 minuten viel de mooiste aanval van de middag te noteren. Kwarteng gaf een dieptebal op Maurice de Ridder, waarna hij de bal op de achterlijn met de hak wist binnen te houden. De voorzet die hierop volgde van IJsselstein Joren eindigde op het hoofd van de geheel vrijstaande Engeln, maar deze vond doelman Al met een katachtige reflex op zijn weg. Vijf minuten voor de rust viel de verdiende gelijkmaker. Tim van Horn profiteerde na een vrije trap van Bos van een grote communicatiefout in de Westzaanse defensie. TOB kon de kleedkamers zelfs met een voorsprong opzoeken door een rake kopbal van Kieft: 2-1.

Vlak na rust werd Westzaan opnieuw even gevaarlijk. Krijn Olsthoorn gaf een steekbal op invaller Yordi Kat, maar zijn inzet ging langs het doel van Ruiter. Vlak daarna kwamen de gasten alsnog langszij. Een afgeslagen vrije trap werd opnieuw ingebracht en bij de tweede paal kon de vrijstaande Haye de 2-2 op het scorebord brengen. TOB moest hierdoor opnieuw op jacht naar de voorsprong. Deze kwam er in de zeventigste minuut. Joren IJsselstein stuurde Engeln alleen op doelman Al af en hij legde de bal opzij richting de jarige Lava Dollart, die van dichtbij raak schoot: 3-2. De wedstrijd was beslist en de thuisploeg kon alleen zichzelf de schuld geven dat het nog tot de laatste minuut spannend bleef. TOB kreeg kans op kans op de 4-2, maar verzuimde dit. De 3-2 bleek uiteindelijk voldoende voor de zege, waardoor de ploeg van Pieter van Netten in het spoor van koploper Buiksloot blijft. De achterstand bedraagt vier punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Archieffoto boven: John Beckman