TOB rekent na rust af met Atletico Club Amsterdam

In de kop van de zaterdag vierde klasse B heeft TOB goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Pieter van Netten rekende op eigen veld af met concurrent Atletico Club Amsterdam: 2-0. Twee snelle doelpunten na rust zorgden ervoor dat de Tuindorpers in het spoor blijven van Buiksloot en Zaanlandia

In de openingsfase was het snel duidelijk dat TOB grote plannen had, maar tot kansen leidde dit niet. De eerste mogelijkheid deed zich pas na achttien minuten voor in een matte eerste helft. Het afstandsschot van Sanderino IJsselstein Joren werd matig verwerkt door doelman Quintus Busscher, in de rebound schoot Maurice de Ridder voorlangs. Na twintig minuten spelen werd Atletico Club Amsterdam voor het eerst gevaarlijk. De 54-jarige doelman Jeroen Ruiter keerde een vrije trap van Tarik Bougzir.

Halverwege de eerste helft volgde er een merkwaardig moment. Een terugspeelbal werd gemist door doelman Busscher en deze kwam tot grote opluchting van de sluitpost via de paal in zijn handen. De hieropvolgende indirecte vrije trap werd slordig uitgespeeld door TOB. De Tuindorpers moesten zelf handelend optreden bij mogelijkheden voor Ayoub Salihi en Bouzgir. Vlak voor rust kon het sterkere TOB nog eenmaal gevaarlijk worden. Sean Engeln wist bij zijn directe tegenstander weg te draaien, maar er was niemand om de bal binnen te werken.

20161203-tob-atletico-club-amsterdam-juichen-tob

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. TOB was sterker en leek meer de wil te hebben om te winnen, de bezoekers bleven frivool voetballen en gokten op een tegenstoot. Het aantal kansen nam, in tegenstelling tot het eerste bedrijf, in een rap tempo toe. Abdellcarim Sahsah was TOB-doelman Ruiter te snel af, maar Bilal Adardor schoot de bal over het lege doel. Met een uur op de klok opende de thuisploeg de score. Een strakke voorzet van IJsselstein Joren werd door een verdediger van Atletico Club Amsterdam van richting veranderd, waardoor doelman Busscher kansloos was: 1-0.

Enkele minuten later verdubbelde TOB de voorsprong. Een hoekschop van Mike van de Berg werd van dichtbij binnen gekopt door de vrijstaande Robbin Kieft. Na de 2-0 besloten de bezoekers er een tandje bij te zetten. Dit resulteerde alleen niet tot kansen. De thuisploeg kreeg juist een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Jesper Stam kon tien minuten voor tijd alleen op Busscher af, maar zijn schot ging voorlangs. Even later eindigde een stift van De Ridder over Busscher op de lat. Atletico Club Amsterdam kon nog slechts gevaarlijk worden door enkele schoten van afstand. De voorsprong kwam niet meer in gevaar voor TOB.

Door de overwinning neemt TOB afstand van Atletico Club Amsterdam op de ranglijst. De Tuindorpers staan nu derde, nieuwkomer Atletico Club Amsterdam vierde. De ploeg van Jamal Ahaddouch krijgt volgende week koploper Buiksloot op bezoek, als ook voor TOB een topper op het programma staat: de derby tegen De Meteoor (vijfde).

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.