TOB walst over RCZ heen met elf doelpunten

TOB heeft in de zaterdag vierde klasse B weinig heel gelaten van laagvlieger RCZ. Na een 0-5 ruststand waren de Amsterdammers uiteindelijk met 0-11 veel te sterk. Een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Pieter van Netten als opmaat voor twee topwedstrijden tegen Atletico Club Amsterdam en De Meteoor.

De 0-0 stond slechts veertig seconden op het scorebord. Mike van de Berg stuurde zijn directe fraai hoogstandje het bos in waarna hij Sean Engeln wist te vinden welke eenvoudig binnenschoot. Even later was Mohamed Liban Ahmed dicht bij om RCZ met een vrije trap op gelijke hoogte te brengen. In plaats daarvan verdubbelde TOB in de zesde minuut de voorsprong. Een lange bal van Robbin Kieft werd door Van de Berg verlengd en van dichtbij schoot Sanderino IJsselstein Joren hard raak.

Vijf minuten later wist TOB opnieuw te scoren. Via een goede individuele actie van Maurice de Ridder belandde de bal bij Engeln, die van dichtbij de 0-3 maakte. De thuisploeg probeerde nog mee te voetballen, maar werd op ieder front afgetroefd. Na een half uur kon Engeln opnieuw scoren. Nana Kwarteng brak door en speelde de bal keurig opzij. Het slotakkoord van de eerste helft was voor IJsselstein Joren. Via de kluts kwam de bal voor zijn voeten en van dichtbij schoot hij hard binnen: 0-5.

Na de rust ging TOB door waar het de eerste helft was gestopt. Met fraai combinatievoetbal kreeg de ploeg kans op kans en was het wachten op een monsterscore. Deze kwam er ook. Binnen het uur verschalkte Kwarteng doelman Leroy van Buijtene met een stift en schoot Engeln van dichtbij binnen nadat De Ridder hem een niet te missen kans gaf. Na een uur spelen wist RCZ weer iets te laten zien. Ivo Kraaij zag zijn schoot van dichtbij in het zijnet belanden. Halverwege de tweede helft schoot invaller Ivan Macdonald TOB op 0-8 schoot en even later wist IJsselstein Joren een voorzet van Donny Bos simpel binnen te koppen.

Het tiende doelpunt viel een kwartier voor tijd. Tim van Horn werd weggestuurd en zijn voorzet eindigde bij IJsselstein Joren: 0-10. Acht minuten voor tijd stopte Buijtene nog een strafschop van Kieft, maar de verdediger kopte even later toch uit een hoekschop raak. De teller van de gasten stokte uiteindelijk op 0-11.

Voor TOB worden het tot de winterstop belangrijke weken. Volgende week komt AC Amsterdam op bezoek en zullen beide ploegen uitmaken welke van de twee in het spoor blijft van koploper Buiksloot, een week later gaat de ploeg van Pieter van Netten naar subtopper De Meteoor.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zaterdag vierde klasse B.