TOB wint in slotfase topper van Zaanlandia

TOB heeft in de zaterdag vierde klasse B op de valreep weten te winnen van concurrent Zaanlandia. De ploeg van Pieter van Netten stond vlak voor tijd nog met 2-0 achter, maar wist uiteindelijk met 2-3 te winnen. Zaanlandia eindigde het duel met negen spelers.

De zege kwam echt pas in de laatste minuut tot stand. Nadat eerder vele kansen werden gemist zorgde Maurice de Ridder op aangeven van invaller Mike van de Berg voor de bevrijdende treffer (2-3). Voordat het zover kwam was er het nodige aan vooraf gegaan aan de voor Zaanlandia eerste nederlaag van het seizoen.

Al na twee minuten had Sergio Parris de kans voor de Amsterdammers om de score te openen. Oog-in-oog met doelman Erkan Ergun schoot de voormalig Ajacied echter voorlangs. Nadat Erguiti Brice een kans voor de thuisploeg onbenut had gelaten, was het Tim van Horn die namens TOB niet tot scoren kwam. Van dichtbij schoot de middenvelder over.

Halverwege de eerste helft was Sean Engeln dicht bij de openingstreffer. Uit een vrije trap van Parris kopte hij echter over. TOB had de beste kansen voor rust, maar Zaanlandia kam op voorsprong. Kamil Kaya kreeg de bal na een verre ingooi voor zijn voeten en vanaf zo’n 25 meter schoot hij de 1-0 binnen.

Een minuut na rust leek Zaanlandia de Amsterdammers de genadeklap te geven. Na slecht uitverdedigen kwam de bal bij Nuncio Russo die zich vervolgens geen moment bedacht en voor de 2-0 zorgde. De mentale veerkracht van TOB zorgde er echter voor dat het toch nog een wedstrijd werd. Het was duidelijk te zien dat de ploeg van Van Netten vooral op het mentale aspect de afgelopen weken stappen had gemaakt.

Na een vrije trap van Van Velden (die smoorde in de muur) en een kans voor Engeln volgde na een uur spelen de ommekeer. Een voorzet van Ridder leek door Engeln te worden binnen getikt, maar zijn inzet werd met de hand gekeerd door Kay Vonk. Een rode kaart voor Vonk en een strafschop voor TOB was het gevolg. Lava Dollart zorgde voor de aansluitingstreffer (2-1).

Niet veel later moest Zaanlandia zelfs met negen man verder. Aanvoerder Oguzhan Turkmen mocht na een overtreding op Jeroen van Velden van scheidsrechter De Boer ook richting kleedkamer. In de twintig minuten die resteerde domineerde TOB volledig. Uitblinker Nana Kwarteng zorgde voor de gelijkmaker (2-2). TOB begon aan een slotoffensief, maar zag de thuisclub nog de beste kans op een doelpunt krijgen. Een vrije trap ban Ozan Timel belandde echter op de lat.

Waar het duel leek uit te draaien op een gelijkspel, zorgde uiteindelijk Maurice de Ridder voor de 2-3. Door de zege blijft TOB in het spoor van De Meteoor dat tegen Sloterdijk de eerste periode wist binnen te halen.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van zaterdag vierde klasse B