TOG verliest mistwedstrijd in Muiderberg

In een wedstrijd die in de dichte mist voor het publiek soms niet te volgen was, is TOG tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Deze nederlaag in de zondag vijfde klasse D had de ploeg van Martin Berrevoets volledig aan zichzelf te danken. Muiderberg was agressiever, won meer duels en herstelde zich knap na de vroeg opgelopen achterstand: 3-2.

Binnen vier minuten had TOG namelijk al de leiding in handen. Het harde schot van Hakiki werd in het strafschopgebied aangenomen door Stobbelaar, die Koers vervolgens vrij voor de doelman voor de doelman zette. Koers faalde niet en zorgde voor een vroege voorsprong voor de Amsterdammers. Na het doelpunt bleef TOG het eerste kwartier de bovenliggende partij en was er nog niet veel aan de hand. Het spelbeeld veranderde echter net zo snel als dat de mist beslag legde op het speelveld.

Het leek wel of TOG geïmponeerd was van de optrekkende mist, want de inzet was volledig verdwenen, er was geen omschakeling en duels werden vermeden. Muiderberg voetbalde rustig door nadat er een speler van TOG geblesseerd op het middenveld lag. Uit de logische overtreding die volgde scoorde Muiderberg de gelijkmaker. Joris Dekker kon rustig aannemen en had de hoek voor het uitkiezen.

Drie minuten later werd het zelfs 2-1 via Dekker, die volledig vrij voor doelman Bulatnij raak kon schieten. TOG kwam voor de rust niet meer tot uitgespeelde aanvallen en zo werd de thee met een 2-1 achterstand voor de gasten bereikt. Na de rust werd er omgeschakeld van systeem en leek TOG de controle over de wedstrijd weer terug te krijgen.

Muiderberg - TOG

In de zestigste minuut werd Stobbelaar onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar wuifde de warrige scheidsrechter dit voorval weg. In de tegenstoot werd een duidelijke overtreding op Arezki genegeerd, waarna de Muidenbergse spits door mocht lopen richting Bulatnij. Waar de sluitpost in een één-op-één-duel de bal speelde, nam hij de Muidenberger mee in zijn bal. Een gele kaart en een strafschop was het gevolg, waar eigenlijk een rode kaart wegens een doorgebroken speler getrokken had moeten worden.

Uiteindelijk werd het buitenkansje benut door Floris van der Wardt, die daarmee Muiderberg in veilige haven leek te schieten. Na de 3-1 was het pompen of verzuipen voor TOG en volgden er een aantal mogelijkheden die onbenut werden gelaten. Stobbelaar koos voor een voorzet in plaats van zelf te schieten en Schildmeijer had teveel tijd nodig. Aan de andere kant verzuimde Muiderberg een overtalsituatie uit te spelen.

TOG kwam nog terug via een benutte strafschop van Stobbelaar, maar er was voor de gasten te weinig tijd over om nog een punt uit het vuur te slepen. Zo verloren de Amsterdammers voor de tweede keer deze competitie. De ploeg van Martin Berrevoets zal volgende week aan de bak moeten in de derby tegen koploper TABA.