Topper tussen Fortius en Overamstel eindigt onbeslist

De topper in de zaterdag vierde klasse C tussen Fortius en Overamstel is geëindigd in een gelijkspel. Overamstel leek vlak voor tijd met een 1-2 overwinning aan de haal te gaan, maar in blessuretijd maakte Fortius uit een scrimmage alsnog de gelijkmaker: 2-2.

Overamstel begon sterker aan de wedstrijd dan Fortius en kreeg in het eerste kwartier de mogelijkheden om de score te openen. Tim Lubberding dook twee keer op voor Fortius-doelman Elas Fallou maar de middenvelder mikte beide keren te hoog. Fortius liet zich na twintig minuten voor het eerst zien bij het doel van Overamstel. Verdediger Mathieu Prins miste uit een corner echter de bal.

Nadat afstandsschoten van beide ploegen vervolgens het doel misten, was het de thuisploeg die zes minuten voor rust op voorsprong kwam. Ernst van der Poel legde aan voor een vrije trap en schoot feilloos raak. Fortius kon niet lang van de voorsprong genieten want een minuut later was het alweer gelijk. Lex Hommenga schoot op fantastische wijze een vrije trap van ruim dertig meter in de kruising. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

In de tweede helft was de thuisploeg na tien minuten spelen voor het eerst dichtbij een nieuwe voorsprong. Een schot van verdediger Alexander Schram kwam via de buitenkant van de paal terug het veld in. Twee minuten later had Jim Beerepoot aan de andere kant meer geluk. De linksback profiteerde van het verre uitkomen van doelman Fallou en schoot de bal prachtig binnen.

Na de goal van Beerepoot kregen de bezoekers kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Raman van Nieuwpoort mikte in kansrijke positie echter naast en Lubberding zag zijn kopbal goed gepakt worden door Fallou. Ruim tien minuten voor tijd had Van Nieuwpoort de grootste kans om het duel te beslissen. De aanvaller kon na een goede steekpass van Lubberding alleen op Fallou af maar raakte de bal volledig verkeerd. Fortius bleef daardoor in de wedstrijd. De ploeg van Carlos Alarcon Vidal had alleen pech dat het via een kopbal van invaller Lucien Scholtbach voor de tweede keer het aluminium raakte.

Fortius ging steeds meer alles of niets spelen en Overamstel verzuimde gebruik te maken van de ruimte die de thuisploeg weg gaf. Nadat Felser Overamstel met een goede redding nog op de been hield, moesten de bezoekers diep in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker incasseren. De bal belandde na een scrimmage via verschillende benen uiteindelijk in de benedenhoek. Een minuut na de gelijkmaker floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Door het gelijkspel zien beide ploegen de achterstand op De Meer en CTO 70 oplopen. Overamstel staat nu op de derde plaats en Fortius volgt twee plaatsen daarachter. Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag vierde klasse C.