Uitstekend herstel oppermachtig Buiksloot tegen Hercules Zaandam

Koploper Buiksloot heeft zich in de zaterdag vierde klasse B met groots machtsvertoon hersteld van de onverwachte nederlaag vorige week tegen Vlug & Vaardig (2-1). Een 5-1 overwinning tegen het in vorm zijnde Hercules Zaandam, dat acht van de laatste negen wedstrijd won, zorgde ervoor dat de ploeg van Remco van Twiller aan kop blijft.

Hercules Zaandam zocht direct vanaf de aftrap de aanval en stond binnen tien seconden in kansrijke positie. De inzet van Maurice van Halderen miste echter de juiste richting. Buiksloot antwoordde hier direct op met een schot van Kay van den Burg (goede redding van Arjen Zorgdrager) en een kopbal van Nick Koch rakelings voorlangs. In de zesde minuut was het wel raak. Jose Bebeto Ngeze kon van zo’n achttien meter de bal in de verre hoek binnen schieten: 1-0.

Na iets meer dan een kwartier spelen volgde ook de 2-0. Sergay Gemin profiteerde van een haperende buitenspelval bij de Zaandammers. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Met zijn 22ste treffer van dit seizoen tekende Gemin voor de 3-0. Alsof het nog niet genoeg was, liep Buiksloot verder uit. Binnen het half uur omspeelde Moamar Heerenveen de uitgekomen Zorgdrager en gooide de wedstrijd daarmee vroegtijdig al in het slot. Het verweer van Hercules bleef beperkt tot een vrije trap van Wijdenbosch die door Buiksloot-doelman Giorgio Kuiper op spectaculaire wijze uit de bovenhoek werd geplukt.

De tweede helft was van een stuk minder niveau. Buiksloot leek gas terug te nemen en Hercules Zaandam was niet bij machte om een klein beetje spanning terug te brengen in het duel. Na exact een uur spelen maakte de ploeg van Remco van Twiller de vijfde treffer. Zorgdrager kwam ver zijn doel uit om de bal zo hard mogelijk naar voren te trappen maar zag hierbij Gemin over het hoofd. De sluitpost schoot de bal recht tegen de spits van Buiksloot op, waarna de bal tergend langzaam in het doel van de gasten rolde: 5-0.

Vijf minuten voor tijd maakte Hercules, dat inmiddels met tien man speelde na een tweede gele kaart voor Tom Looze, alsnog de eretreffer. Wouter Zijlmans mocht ongehinderd het strafschopgebied binnen dribbelen en zelfs de bal in de lange hoek schuiven: 5-1. Dat was ook meteen de eindstand, waardoor Buiksloot de koppositie behoudt. De Amsterdammers hebben één punt voorsprong op AC Amsterdam, dat De Meteoor met 12-0 vernederde.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.