Veerkrachtig Kadoelen bekert ten koste van KDO verder

Kadoelen heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. De ploeg van Jordi van Beek knokte zich drie keer terug van een achterstand en wist op eigen veld zondag derdeklasser KDO met 4-3 te verslaan.

Beide ploegen hadden in de groepsfase alle wedstrijden gewonnen. Het duel tussen de subtoppers in zaterdag 3A en zondag 3A (West I) leverde veel sensatie op. Kadoelen begon op eigen veld goed aan de wedstrijd en werd direct gevaarlijk via Landrij Monni, maar bij hem ontbrak het aan scherpte. KDO kwam beter in de wedstrijd doordat de thuisploeg fouten begon te maken. Eén zo’n fout kostte Kadoelen direct een doelpunt. Geneyro Ghisia stapte verkeerd in bij Joeri Stange, wat resulteerde in een strafschop. Deze werd beheerst ingeschoten door Bart van Tol: 0-1.

20161022-kadoelen-kdo-foto-john-beckman-1

Na een half uur wist Kadoelen weer op gelijke hoogte te komen. Een afgemeten voorzet van Jimmy Outhuijze werd door Mitch van Ankeren binnen gekopt: 1-1. Lang konden de Amsterdammers hier niet van genieten, want nog geen twee minuten later had KDO de voorsprong weer in handen. Wederom werd er een fout in de opbouw van Kadoelen afgestraft. Stange legde de bal klaar voor Rick Kruit, die doelman Mike Oudshoorn met een hard schot verschalkte: 1-2.

Net als in meerdere competitiewedstrijden ging Kadoelen na de rust in een hoger tempo voetballen. Dit zorgde meteen voor druk op de Kwakelse verdediging. Na zeven minuten in de tweede helft had de thuisploeg de gelijkmaker te pakken. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Ghisia, die met een droge knal de 2-2 in de hoek schoot en zo zijn fout van de strafschop bij de 0-1 goed maakte.

20161022-kadoelen-kdo-foto-john-beckman-3

Het lukte Kadoelen niet om door te drukken en de 3-2 te maken. Sterker nog, voor de derde keer kwamen de gasten uit De Kwakel aan de leiding. Mathijs van Rijn had een fraaie individuele actie in huis en schoot uit de draai de 2-3 in de lange hoek. De thuisploeg was het vervolgens even kwijt en mocht van geluk spreken dat KDO hier geen gebruik van maakte door verder uit te lopen.

Aanvallende wissels brachten vervolgens het gewenste effect en Kadoelen wist zich weer op te richten. KDO werd beperkt tot verdedigen om de voorsprong over de streep te kunnen trekken. Opnieuw kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Van Ankeren kwam verrassend vrij tussen twee man en kopte een voorzet van invaller Yassir Azaoumi binnen: 3-3.

20161022-kadoelen-kdo-foto-john-beckman-4

Met nog vijftien minuten te gaan, beloofde het een spannende slotfase te worden. Hierin trokken de Amsterdammers aan het langste eind. Vrijwel uit het niets besloot Sharif Willems vanaf zo’n 25 meter uit te halen en deze verdween verrassend genoeg in het net: 4-3. KDO probeerde in de laatste minuten strafschoppen eruit te slepen door vol op de aanval te gaan, maar een grote misser van vijf meter voor het doel zorgde ervoor dat het bij 4-3 bleef. Kadoelen gaat daardoor weer terug de koker in voor de volgende ronde.

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste ronde van de districtsbeker.