VIDEO ASV Lebo op de Futsal Cup: monsterzege op FC Cosmos

Een beter begin aan de UEFA Futsal Cup had ASV Lebo zich niet durven wensen. De ploeg van Calvin Blankendal rekende in de eerste groepswedstrijd overtuigend af met FC Cosmos, de kampioen van Estland. Het werd maar liefst 11-2 voor de Amsterdammers.

ASV Lebo was in technisch en tactisch opzicht superieur. Hoewel Cosmos al na 29 seconden op een 1-0 voorsprong kwam door een schot uit een lastige hoek van Grigorjev, liet Lebo als snel zien wat de werkelijke krachtsverhoudingen waren. De bij vlagen ongrijpbare Ike Neil zorgde in de zevende en tiende minuut voor de gelijkmaker en de 2-1, waarna Hicham Aklalouch een verdedigende fout afstrafte en de 3-1 maakte. De ruststand van 5-1 werd bereikt na doelpunten van aanvoerder Zaid el Morabiti en Youssef Makraou.

DSC00248

In de tweede helft werkte Lebo aan het doelsaldo en vermaakte het publiek bij vlagen met prima acties zonder zich werkelijk nog in te spannen. Op een assist van doelman Manuel Hoogewoning pakte ook Younes Makraou zijn doelpunt mee. De gelukkige 6-2 van Cosmos via Jermilins was uitsluitend nog voor de statistieken van belang. Met maar liefst vier doelpunten op rij bekroonde El Morabiti hierna zijn goede wedstrijd. Aklalouch zorgde met zijn tweede doelpunt voor de 11-2 eindstand.

Het was een droomstart voor de Amsterdammers in Wenen, die in de tweede wedstrijd tegen IFK Goteborg voortgezet kan worden. Aangezien de Zweden hun eerste wedstrijd met 2-1 wonnen van thuisteam FC Kaiserebersdorf kan Lebo zich bij winst vanavond (donderdag) mogelijk al met anderhalve been plaatsen voor de volgende ronde in Bulgarije.

ASV Lebo wordt de hele week door een cameraploeg gevolgd in Wenen, met in deel 2 een motivatiefilmpje na de eclatante zege op FC Cosmos.