Vlug & Vaardig in blessuretijd langs Stormvogels

Door een overwinning op Stormvogels heeft Vlug & Vaardig in een beslissingswedstrijd directe degradatie uit de zaterdag derde klasse B afgewend. De ploeg van Edwin van der Raad won door een doelpunt in de blessuretijd met 2-1 van de concurrent. Via de nacompetitie krijgen de Amsterdammers een kans om zich helemaal veilig te spelen.

Op het neutrale terrein van EDO in Haarlem moesten beide ploegen gaan uitmaken wie er als twaalfde (nacompetitie) en dertiende (degradatie) zou eindigen, na een gelijk puntenaantal. Vlug & Vaardig begon goed en creëerde al in de tweede minuut een kans, toen een lage voorzet van aanvoerder Bas Rouwenhorst bij de eerste paal ingeschoten werd door Youssef Oumaati. Zijn inzet werd echter via een been van een tegenstander tot hoekschop verwerkt.

Verder gebeurde er tot de slotfase weinig in de eerste helft. Eigenlijk hoefde doelman Redouane Krap na 41 minuten pas de eerste echte redding verrichten na een uitbraak van Stormvogels. In de slotminuten van het eerste bedrijf kreeg V&V nog een tweetal mogelijkheden via Marco Brouwer en Leroy Hardenberg, van wie de laatste te lang wachtte met schieten. Zo bleven beide ploegen op 0-0 steken halverwege.

DSC_0085

In de tweede helft was Vlug & Vaardig de bovenliggende partij. De eerste kans ontstond in de 52ste minuut uit een vrije trap van Marco Brouwer. De kopbal van Martin van der Meer werd echter door doelman Sebastiaan de Lijzer over de lat getikt. Ruim een kwartier voor tijd was het wel raak voor de Amsterdammers. Een vrije trap van Bennie Hellings werd door de doelman van Stormvogels losgelaten, waarna Marvin Calor van dichtbij kon scoren.

Vlak daarna had V&V de voorsprong eigenlijk al moeten vergroten met vrije kansen voor Jasper van Abeelen en Calor, maar beiden werden gestuit door De Lijzer. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Stormvogels gelijk. Een vrije trap van Rick Kluijskens werd door verdediger Michiel van Tilburg tegen het hoofd gekopt van de boomlange invaller Nick Strijland en deze kopbal ging over doelman Krap in het doel: 1-1.

Toch wisten de Amsterdammers nog in de blessuretijd de voorsprong weer in handen te nemen. In de tweede minuut van de blessuretijd werd een vrije trap van Tjon Affo bij de tweede paal via de onderkant van de lat uitstekend binnen gekopt door Oumaati, waarmee de verdiende overwinning een feit was. Door de zege eindigt de ploeg van Edwin van der Raad als twaalfde en krijgt het in de nacompetitie de kans om zich veilig te spelen in de derde klasse. De eerste tegenstander hierin is het Hoofddorpse UNO.

Kijk hier voor het programma in de nacompetitie.