Vlug & Vaardig laat kansen liggen tegen UNO

In de nacompetitie voor een plek in de zaterdag derde klasse heeft Vlug & Vaardig zichzelf tekort gedaan met een gelijkspel tegen UNO. Een paar dagen nadat de ploeg van Edwin van der Raad middels een beslissingswedstrijd tegen Stormvogels de nacompetitie had afgedwongen om zich veilig te spelen, werd het nu op eigen veld 1-1 tegen de Hoofddorpers.

Zeker in de eerste helft was het op Sportpark Ookmeer een levendige wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was na vijf minuten voor UNO toen Jeroen van Duin doelman Redouane Krap tot een redding dwong. Datzelfde gebeurde enkele minuten later aan de andere kant, waarbij UNO-sluitpost Rowan van Ingen ingreep bij een poging van Leroy Hardenberg. De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg in de eerste helft deed zich voor toen een schot van aanvoerder Bas Rouwenhorst door keeper Van Ingen gekeerd werd en Wouter Oosterloo uit de rebound zijn schot via de onderkant van de lat het veld in zag stuiten.

DSC_0019

Een minuut later kreeg UNO een niet te missen kans. Centrale verdedigers Martin van der Meer en Laurence Rutten liepen elkaar in de weg, Van Duin profiteerde hiervan door de bal breed te leggen op Nolan Roffelsen, maar hij maaide in vrije positie over de bal heen. Vervolgens zagen de gasten na 25 minuten ook de lat en de paal een doelpunt in de weg staan.

Uiteindelijk nam Vlug & Vaardig de leiding in handen. Nadat Leroy Hardenberg na een half uur zijn schot gekeerd zag worden door het been van de doelman, was het twee minuten later wel raak. Een verre uittrap van Krap – met de wind in de rug – werd door de verdediging van UNO niet goed verwerkt, waarna Hardenberg kon scoren: 1-0.

DSC_0105

In de tweede helft startte V&V met een grote kans voor Jasper van Abeelen, maar het schot dat hij in gedachten had werd een rollertje. Ook daarna waren er volop mogelijkheden voor V&V om de voorsprong uit te breiden, veelal uit standaardsituaties. De 2-0 zat er niet meer in en dus leek de thuisploeg genoegen te nemen met de krappe zege. Maar in de slotminuut kwam UNO alsnog op gelijke hoogte.

Bij een vrije trap, net buiten de hoek van het strafschopgebied, werd invaller Jesse Treur aan de verkeerde kant verdedigd, waardoor hij de bal achter doelman Krap kon schieten: 1-1. Beide doelmannen moesten in de extra tijd nog een belangrijke redding brengen om de 1-1 stand op het scorebord te houden, waar Vlug & Vaardig het meest ongelukkig mee was.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.