Vrouwen Ajax staan weer met lege handen na verloren bekerfinale

De vrouwen van Ajax zullen niet met veel plezier terug denken aan dit seizoen. Op de voorlaatste speeldag vergooide het de landstitel tegen FC Twente en in de bekerfinale was vandaag ADO Den Haag met 1-0 te sterk. De vrouwen van Ed Engelkes mogen uithuilen en opnieuw beginnen.

Vlak voor rust zorgde Linet Beerensteyn voor de enige treffer van de wedstrijd. Trainer Ed Engelkes zei na afloop tegen Ajax.nl : “De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg. Iedereen stopt er zoveel energie in, als je het dan niet haalt, is dan heel erg zuur.”

Ajax dat ADO fel zag starten nam naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer het initiatief. Het leverde kansen op voor Zeeman en Van den Bigchelaar. Ajax scoorde niet en vlak voor rust deed ADO dat dus wel.

Ajax, dat twee jaar geleden in Amsterdam wel de beker wist te winnen (de enige prijs tot dusver), voerde in de tweede helft de druk behoorlijk op. Engelkes greep is en bracht onder andere Tessel Middag (afgelopen woensdag nog verkozen tot beste speelster van het seizoen door Het Amsterdamsche Voetbal). Met slecht drie verdedigers en drie aanvallers werd de druk opgevoerd. De dreiging kwam vooral van afstand, maar echt dicht bij een treffer kwamen de Ajcieden nooit en dus grepen de Amsterdammers weer naast een prijs.

Engelkes tegen Ajax.nl: “Voor een club als Ajax is dit een verloren seizoen. Maar we moeten door. Zo simpel is het.”