Vrouwen Buitenveldert en Wartburgia zetten goede stap in beker

Waar de mannen dit weekend al hun eerste knock-out ronde speelden in de beker , moesten de vrouwen nog een wedstrijd uit de poulefase afwerken. Zowel Buitenveldert als Wartburgia wisten te winnen met een doelpunt verschil.

Beide teams houden een goede uitgangspositie om de knock-out fase met de instroming van de BeNe league clubs te bereiken.

In poule 5 won Buitenveldert met 2-3 in Heerhugowaard van Reiger Boys. Een punt in het slotduel tegen Kolping Boys is voldoende voor de ploeg van Don Koehorst om de laatste zestien te bereiken. Warburgia dat Ter Leede (2-1) versloeg heeft ook nog een punt nodig. Dat moet dan gebeuren tegen het tweede team van Buitenveldert. De laatste wedstrijden worden gespeeld op 15 of 16 november. Alleen RVVH en RCL wisten zich al voor de volgende ronde te plaatsen.

Schermafbeelding 2014-10-20 om 11.53.19

Wartburgia was sterker dan mede Topklasser Ter Leede en alleen kon de ploeg van Suzanne Bakker dat voor rust niet in doelpunten uitdrukken. Na rust zorgde Shanon Molleman voor de 1-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd leidde slordig balverlies de gelijkmaker in (1-1). Waar de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen dacht Jordinda Schuit daar anders over. In de laatste minuut nam Schuit een lange bal direct uit de lucht.

Foto’s Wiljo van Nuland: Reiger Boys – Buitenveldert