V&V degradeert na het nemen van strafschoppen, UNO promoveert

Het Amsterdamse Vlug en Vaardig is na 210 minuten voetbal en een serie strafschoppen uiteindelijk toch gedegradeerd. De ploeg van Edwin van der Raad verloor de strafschoppen serie tegen het Hoofddorpse UNO dat daardoor promoveert naar de derde klasse.

Na het gelijkspel (1-1) in Amsterdam, werd het na de reguliere speeltijd in Hoofddorp ook 1-1 en ook de verlenging eindigde in 1-1 (stand na verlenging dus 2-2). De strafschoppen na 120 minuten en in totaal zo’n elf minuten extra tijd moesten de beslissing brengen. En dat deed UNO beter: vier keer raak en één werd er  gestopt door doelman Redouane Krap. Aan de kant van V&V misten Gert van Dijk en Martin van der Meer. En dus was de degradatie en feit.

DSC_0341

UNO kwam al na zes minuten op voorsprong, toen spits Jeroen van Duin – weer de gevaarlijkste man aan de kant van UNO  – de bal na een uitbraak op rechts teruglegde en Jesse Treur kon scoren (1-0).

Na een aantal kansjes voor V&V, dat een behoorlijk veldoverwicht had, kreeg Leroy Hardenberg na ruim een half uur een dot van een kans, nadat hij diverse verdedigers uitgekapt had en de bal alleen nog maar langs doelman Van Ingen hoefde te schieten. Hij legde de bal echter breed  naar een medespeler die er niet was. Vlak voor rust legde dezelfde Hardenberg de bal panklaar op het hoofd van uitblinker Marco Brouwer, die ver buiten bereik van de doelman via de paal binnen kopte (1-1).

In het begin van de tweede helft deelde scheidsrechter Hardeman binnen een paar minute drie gele kaarten uit.  De grootste mogelijkheid voor V&V diende zich een kwartier voor tijd aan toen een hoekschop bij de tweede paal teruggekopt werd door Michiel van Tilburg en de bal uit de scrimmage over de lijn leek te zijn. Maar de scheidsrechter floot af voor een overtreding tegen de doelman. In de slotfase, met Gert van Dijk (na een aantal maanden weer fit), Regilio Wooding en Jasper van Abeelen als verse spelers, wist V&V niet meer te scoren.

DSC_0319

In de verlenging liepen de meeste spelers van beide teams, mede vanwege het benauwde weer, op hun tandvlees en moest het spel regelmatig stil gelegd worden vanwege een gevalletje van kramp.
De eerste helft van de verlenging begon spectaculair. Eerst moest Krap ingrijpen toen een speler van UNO vrij voor hem opdook – eigenlijk zijn eerste grote redding – en in dezelfde minuut kwam V&V op voorsprong toen Rachid Moufid de bal fraai achter Rowan van Ingen schoot (1-2).

Na zeven minuten in de tweede helft van de verlenging liet Jasper van Abeelen zijn tegenstander Nolan Roffelsen lopen, diens voorzet kwam voor de voeten van invaller Koen Schutte die de gelijkmaker aantekende (2-2).

28052016 UNO V&V beslissende penalty

Nadat de weer uitstekende aanvoerder Wouter van Rooijen de laatste penalty benut had, kon de jonge ploeg van UNO feest vieren omdat zij promoveren naar de derde klasse en V&V de wonden likken en volgend jaar weer proberen zo snel mogelijk terug te keren in de derde klasse.