Wedstrijd Zwanenburg bij 7-0 voorsprong gestaakt

Het duel tussen Zwanenburg en DIO in de zondag vierde klasse D heeft slechts 78 minuten geduurd. De uitploeg uit Haarlem had nog maar zes spelers op het veld staan, terwijl Zwanenburg met een voorsprong van zeven doelpunten de wedstrijd al had beslist.

Scheidsrechter Ahmed besloot zo’n twaalf minuten voor het eind de wedstrijd te staken vanwege te weinig spelers. Buiten drie rode kaarten waren ook nog twee spelers van DIO dusdanig geblesseerd geraakt dat zij de strijd vroegtijdig moesten afhaken en er geen wissels meer beschikbaar waren. Met zes spelers de wedstrijd uit spelen is volgens de reglementen niet toegestaan, dus werd de wedstrijd gestaakt.

De drie rode kaarten werden in de tweede helft getrokken. Na 55 minuten kwam Donny Wiersma met twee benen invliegen op Zwanenburg-middenvelder Mitch Snijders en kon inrukken. Zwanenburg-trainer Mehmet Simsek was duidelijk over die actie: “Absoluut een rode kaart.” Bij de twee andere kaarten, voor Jesse van Delden en Danny Rienstra, zou het één en ander zijn gezegd tegen de scheidsrechter.

Op het moment van staken had Zwanenburg een ruime voorsprong van 7-0 te pakken. De hoofdrol was voor Mark Mul met drie treffers. Ook Iggy Stolwijk, Tim Hollander, Bas van Leijden en Davey Hoffman vonden het net. “We begonnen nog slordig. Na de 2-0 was de ban gelukkig echt gebroken. Dan hoef je alleen nog maar goed te richten”, glimlachte Simsek.

Als het aan Simsek ligt, had de arbiter meteen de wedstrijd mogen beëindigen. “Ik ga er niet vanuit dat DIO in twaalf minuten met acht man acht keer scoort. Hij had het hier ook bij mogen laten. Nog een keer terugkomen lijkt mij niet nodig, ik denk dat dit als eindstand wordt ingevuld.” Mocht dit zo zijn, dan blijft Zwanenburg in het spoor van koploper Alliance ’22 op een tweede plaats staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse D.