FC Weesp pakt periodetitel ondanks weggeven zege tegen DWS

In de zondag derde klasse C heeft FC Weesp de eerste periode gewonnen. Het speelde zelf met 2-2 gelijk tegen DWS en zag VVA/Spartaan verliezen bij RODA ’23. Weesp stond vijf minuten voor tijd nog met 0-2 voor.

Er waren achteraf ambivalente gevoelens bij FC Weesp-trainer Mario Rijnsburger. “Aan de ene kant zijn we natuurlijk blij met de periode, maar de twee belangrijkste concurrenten verliezen (VVA/Spartaan en Bloemendaal, red.). We hadden nu zes punten los kunnen staan.”

Foto Hav | Milan Geertsma was verantwoordelijk voor de tweede treffer van FC Weesp

Het was een levendig en open duel op Sportpark Spieringhorn. Beide teams schakelden snel om als de bal werd veroverd, waardoor er veel kansen over en weer waren. Het enige wat er in de eerste helft aan ontbrak waren goals. “In de eerste helft ging het inderdaad gelijk op,” zag ook DWS-trainer Guus Uhlenbeek. “Weesp is een goede ploeg, vooral organisatorisch erg sterk en staan natuurlijk niet voor niets bovenaan. Maar ik vond dat we hun belangrijkste gevaar, namelijk hun aanvallers, goed uitschakelden.”

DWS was het gevaarlijkst in het begin van de wedstrijd, maar het ontbrak meestal aan een goede eindpass. “Ik vond ons onrustig in de eerste helft. In de omschakeling bij balverlies van hun deden we te weinig”, vond Rijnsburger. Toch was de eerste grote kans voor Weesp. Oseanu Doorn haalde de achterlijn en legde terug op Mohamed Maach, die vrij vanaf de penaltystip kon inschieten, maar hij miste.

Foto HAB | Oseanu Doorn mist de kans op de 1-3
Foto HAV | Oseanu Doorn mist de kans op de 1-3

Kort daarna werd Weesp-trainer Mario Rijnsburger door scheidsrechter Ouendag naar de kant gestuurd, wegens commentaar. Aanleiding waren twee vermeende handsballen in het strafschopgebied van DWS. Meteen na de eerste handsbal had DWS uit de counter kunnen scoren, maar de volledig vrijstaande Delano Patrick kon net niet bij de voorzet van Younes Makraou. Kort voor rust regende het kansen aan beide kanten. Maar zowel Oseanu Doorn en Milan Geerstma aan de kant van Weesp, als DWS-spits Chad de Jong wisten het net niet te vinden. Het was een wonder dat de ruststand 0-0 was.

Kort na rust kreeg Celso Uhlenbeek een goede kans om de score te openen, maar Arno Copier redde. Hierna werd Weesp beter. Het spel vond zich meer en meer plaats op de helft van DWS. Na ruim een uur spelen betaalde dat zich uit in een treffer. Buddie Buddenberg, die pas net was ingevallen, scoorde beheerst na terugleggen van Doorn. Kort daarna kon hij gelijk de 0-2 maken, maar zijn schot van dichtbij werd geblokt.

Foto HAV: Trainer Mario Rijnsburger werd na commentaar op de leiding weggestuurd door scheidsrechter Ouendag

Ruim tien minuten voor tijd leek Milan Geertsma met een prachtig schot in de kruising de wedstrijd te beslissen. Maar niets was minder waar. Vier minuten voor tijd maakte Juan Carlos Quinones Garcia van dichtbij de aansluitingstreffer. DWS ging daarna vol voor de gelijkmaker en die kwam er ook. Copier kon een kopbal van Quinones Garcia nog redden, maar de rebound was een prooi voor Celso Uhlenbeek, de zoon van trainer Guus. Zo eindigde deze enerverende wedstrijd in 2-2

“In de tweede helft deden we het beter. Na de 0-2 hadden we meer moeten scoren. Ik vond ons iets te hautain in die fase. Maar na die 2-2 hadden we ‘m nog zomaar kunnen verliezen”, zag Rijnsburger. “We waren kort na afloop wel teleurgesteld, maar nu begint het besef wel te komen dat we de periode hebben gewonnen.” Uhlenbeek over zijn ploeg: “Voetballend doen we het prima. Eigenlijk kunnen we alleen van ons zelf verliezen. We moeten gewoon de kansen maken en liever niet zo laat als vandaag.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de derde klasse C.