Foto Orange Pictures | AFC won in het seizoen 2016/17 twee keer van Spakenburg

Winst op Spakenburg geeft AFC (zondag) de nodige lucht

Het heeft even geduurd, maar AFC heeft haar eerste zege van 2017 binnen. Op eigen veld werd Spakenburg, de oude club van Du Chatinier, met 2-1 verslagen. Daardoor lijken de Amsterdammers zo goed als zeker van een langer verblijf in de Tweede Divisie.

Na de zege op Jong FC Twente (4-0) op 18 december 2016 volgdem een gelijkspel en vijf nederlagen. Zo kwam een nacompetitieplaats opeens erg dicht in de buurt. De zege op Spakenburg zorgde na afloop voor veel opluchting. Spakenburg, dat van de week Joop Gall aanstelde als hoofdtrainer tot het eind van het seizoen, zakt nu naar de cruciale vijftiende plaats. Iets waar AFC nu zeven punten voorsprong op heeft.

Waar de eerste kleine kansjes nog voor Spakenburg waren, opende AFC de score in de twintigste minuut. Pieter Koopman passeerde doelman Andre Krul, nadat hij eerste Christian Supusepa had uitgespeeld (1-0). AFC bleef controleren en kwam niet echt in gevaar. Het was aan Krul te danken dat het slechts bij één treffer bleef. In de zeventigste minuut viel toch de beslissing. Tim Sanders klopte uit een corner zijn eigen doelman (2-0). Dat Philip Ties in de blessuretijd nog de 2-1 maakte, kon de pret voor de Amsterdammers niet drukken.

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de Tweede Divisie.