Winst voor Knooppunt en landskampioen ASV Lebo hard onderuit

In de eerste speelronde van de eredivisie zaalvoetbal hebben de twee Amsterdamse clubs wisselend succes geboekt. Landskampioen ASV Lebo ging met maar liefst 6-1 onderuit bij FC Marlene terwijl bekerwinnaar Knooppunt met 2-4 wist te winnen bij promovendus HV/Veerhuys.

Knooppunt, dat nog speelde zonder de geschorste Jeroen de Groot, had het niet makkelijk in Hoorn. Dat het bij rust 0-0 stond was dan niet opmerkelijk al kregen de Amsterdammers via Ceyar wel de kans om de score in het eerste bedrijf te openen. Aan de andere kant liet Veerhuys zien ook over het nodige gevaar te beschikken, maar doelman Manuel Kuijk stond een treffer in de weg.

Na rust opende de thuisclub de score via een treffer van Akkerman (1-0). Een minuut na die treffer zorgde Jamal el Ghannouti al weer voor de gelijkmaker en Amar Zouggaghi zorgde in de 26ste minuut zelfs voor de 1-2 voorspong. In een harde tweede helft, met veel overtredingen. Halverwege stonden beide teams al op vijf overtredingen. Op aangeven van Zouggaghi wist Tafik Ceyar tot twee keer toe het doel te vinden en Knooppunt op een comfortabele 1-4 voorsprong te zetten. Dat het nog 2-4 werd was meer voor de statistieken.

20160916-fc-marlene-asv-lebo-foto-sander-kaaij

Landkampioen ASV lebo ging in Heerhugowaard hard onderuit tegen FC Marlene. Lebo dat vorige week nog de Supercup won had weinig in te brengen. Bij rust keken de Amsterdammers al tegen een 4-1 achterstand aan. Opmerkelijk was dat het enige doelpunt van de ploeg van Calvin Blankendal zelfs een eigen doelpunt was. . Na rust zorgde Karim Ajnane en Hakapov voor de 6-1 eindstand.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de eredivisie zaalvoetbal

Foto Sander Kaaij: FC Marlene – ASV Lebo