WVHEDW lijdt zuur puntverlies tegen ZOB

In de zaterdag tweede klasse A heeft WV-HEDW een onnodig gelijkspel geleden tegen ZOB, 2-2. Richard Lynch, de rechtsback van de thuisploeg, was enorm teleurgesteld met één punt. “Dit is heel zuur en heel onnodig”, mopperde hij na afloop.

Op het hobbelige veld werd een vermakelijke, maar weinig kansrijke eerste helft gespeeld. Medespelers werden moeizaam gevonden en beide keepers werden weinig getest. De bezoekers kwamen wel al vroeg op voorsprong door Kevin Grent. Uit een hoekschop wist hij vanaf de rand van het strafschopgebied raak te schieten.

De thuisploeg was beter, had veel de bal, maar wist de verdediging van de ploeg uit Zuidoostbeemster niet aan het wankelen te brengen. Na 27 minuten was dat precies wat diezelfde verdediging met middenvelder Timo Boot deed, hij ging tegen het gras in het strafschopgebied. Een licht duwtje bracht hem uit balans en de bal werd door de scheidsrechter makkelijk op de stip gelegd. Richard Lynch benutte deze feilloos en bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd.

In de eerste helft bleven beide ploegen hun eigen spel spelen. WV-HEDW probeerde te voetballen, ZOB bleef verdedigen en hopen op een counter. Dat beeld was niet anders in de tweede helft, maar de combinaties bij de thuisploeg gingen beter lopen. Het aanvalstrio bekroonde, na 64 minuten spelen, een prachtige aanval met een treffer. Rechtsbuiten Ashraf Azzouz was naar de linkerkant uitgeweken, gaf voor en bereikte Cees Smaal, die met het hoofd Mick van Moerkerk bereikte. Hij drukte af en zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong.

De minuten die volgden waren hectisch en nadat er eerst een kopbal van Timo Boot van de lijn werd gehaald, werd diezelfde Boot niet veel later neergeduwd in het strafschopgebied. Een rode kaart voor verdediger Marko Pals en een strafschop was het gevolg. Opnieuw stond Richard Lynch achter de bal, maar hij zag doelman Bjorn Huisman de goede hoek in duiken en de pingel stoppen.

De 2-2 viel tot overmaat van ramp niet veel later uit het niets aan de andere kant. Na een slordige terugspeelbal naar doelman Jordy Heimens, die de bal miste en achter zich ingetikt zag worden door Dave Ninteman, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.

In het laatste kwartier probeerde WV-HEDW nog het tij te keren, maar het gelijke spel bleef op het bord staan. “Het leek wel of wij met tien man kwamen te staan en niet zij”, foeterde Richard Lynch toen hij van het veld af kwam. Hij speelde zelf een cruciale rol in het uitblijven van drie punten door de tweede strafschop te missen. “Dan kun je de held zijn, maar nu ben ik deels de schlemiel”, baalde Lynch, die baalde van het verdedigende spel van ZOB. “We speelden bij vlagen goed en zij kwamen hier voor een punt en hingen constant achterover”, aldus Lynch. “Na de 2-1 hadden we het moet afmaken, dus ja, een zuur gelijkspel, dat is het zeker.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.