WVHEDW verslaat Aalsmeer in laatste minuut en bekert verder

WVHEDW heeft zich geplaatst voor de laatste 16 van bekertoernooi. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Cees Smaal de enige treffer van de wedstrijd (1-0). Het was een wedstrijd die tevens in het teken stond van het overlijden van erevoorzitter Sander Post. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Vrijdagavond nam de club met een lach en een traan al afscheid van Sander Post. Voor aanvang van het duel met Aalsmeer volgde er na een minuut stilte een mooi gebaar van spelers en trainers. Allemaal overhandigden ze een witte roos aan zijn vrouw Ria. Veel leden van de club waren op het duel afgekomen om ook op deze wijze afscheid te nemen van de man die door velen ‘de redder van WVHEDW’ wordt genoemd.

Foto Jan Vonk | WV-trainer Kees Oostermeijer geeft bloemen aan Ria Post, de vrouw van de overleden erevoorzitter Sander Post.

Ook Aalsmeer had een aardige supportersschare meegenomen, dus was het met zo’n 400 toeschouwers druk rondom het kunstgrasveld. Al die aanwezigen zagen trouwens geen beste wedstrijd. De kansen en mogelijkheden waar voor rust op één hand te tellen. Meestal gingen daar persoonlijke fouten aan vooraf.

Calvin Koster kreeg na zeven minuten de eerste kans nadat Richard Lynch de bal zomaar had ingeleverd bij Lilinho Martins. Het was niet de grootste mogelijkheid voor de aanvaller. Nog binnen het kwartier had hij de openingstreffer moeten maken. Koster bereikte met een mooie passe Epi Kraemer en die gaf Martins vervolgens een niet te missen kans. Voor een leeg doel, op zo’n vijf meter, schoot Martins de bal over en naast.

Aan de andere kant kon Ashraf Azzouz niet profiteren van een slecht weggewerkte bal. Als een echte acrobaat schoot hij, vanachter het standbeen, op doel. Doelman Van der Wiel bracht keurig redding. Het waren de spaarzame hoogtepunten van een zeer matige eerste helft.

Na rust was het niet veel beter. Aalsmeer hanteerde veel de lange bal en WV-HEDW was regelmatig te slordig om een goede aanval tot een echte doelrijpe kans te promoveren. Kleine kansjes van de thuisploeg via Berend Schoute (kopbal), Mick van Moerkerk en invaller Jordy Dijkhuizen (beiden een afstandsschot) zorgden niet voor veel gevaar. Voor Aalsmeer gold hetzelfde. Kraemer (voorlangs) was nog het dichtst bij een scoringskans.

Het duel leek op strafschoppen uit te draaien, maar toen de negentig minuten erop zaten, braken de leukste minuten aan. Vijf minuten extra tijd (in verband met een botsing waar Aalsmeer-keeper Van der Wiel bij betrokken was) zorgden voor meer opwinding dan de hele wedstrijd.

Invaller Lennart Bril profiteerde goed van de slechte dekking van Eder Medina en ook doelman Van der Wiel ging niet vrijuit toen Cees Smaal de 1-0 binnen tikte. WV-HEDW verzuimde daarna nog een tweede goal te maken een Aalsmeer claimde nog een strafschop nadat Koster door Dennis Darnley tegen de grond werd gewerkt. Scheidsrechter De Waard zag er echter niets in.

WVHEDW gaat door naar de laatste 16 en Aalsmeer kan zich gaan richten op de strijd tegen degradatie in de eerste klasse. Aanstaande zaterdag hervatten beiden de competitie. Aalsmeer gaat op bezoek bij Zuidvogels en WV-HEDW treedt dan aan tegen Overbos.